Preminuo glumac Milorad Mandić Manda: Pozlilo mu i srušio se na sceni

U toku predpremijere dječje predstave "Petar Pan" u pozorišu "Boško Buha", glumac Milorad Mandić se srušio na sceni
456 pregleda 0 komentar(a)
Milorad Mandić MAnda, Foto: Wikipedia Commons
Milorad Mandić MAnda, Foto: Wikipedia Commons
Ažurirano: 15.06.2016. 18:29h

Glumac i voditelj Milorad Mandić Manda preminuo je u 55. godini.

Mandić je preminuo nakon što mu je pozlilo na sceni tokom izvođenja predstave u beogradskom pozorištu "Boško Buha".

U toku predpremijere dječje predstave "Petar Pan" u pozorišu "Boško Buha", glumac se srušio na sceni. Mandić je reanimiran u pozorištu, ali nije bilo pomoći.

U toku predstave sa njim je na sceni bilo oko dvadesetak mališana. Publika koja je gledala predstavu, je isprva mislila da je u pitanju dio glume, ali su se onda zatvorile zavjese, a ljudi su zamoljeni da izađu iz pozorišta.

U svojoj 21. godini je postao člana beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dječjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji. Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za djecu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“ gdje je glumio Viljušku. Ostaće upamćen i kao Radovan u filmu "Mrtav ladan", Runda iz Apsolutnih 100...

Bonus video: