Omiljeni "alkoholičari" sa TV-a: Od Homera do Tiriona

Britanski “Guardian” skrenuo pažnju na pet alkoholičara sa malih i velikih ekrana
925 pregleda 0 komentar(a)
Homer Simpson, Foto: SIMPSONS WORLD
Homer Simpson, Foto: SIMPSONS WORLD
Ažurirano: 21.12.2018. 20:02h

Novozelandski Univerzitet Otago objavio je u magazinu “Medical Journal of Australia” akademsku studiju koja je pokazala da je Džejms Bond alkoholičar. Samo tokom jednog ljeta u filmu “Quantum of Solace” prema navedenom istraživanju famozni agent 007 popio je alkohola dovoljno da ubije čovjeka. No ovo i nije neka novost, svi znamo da je Bond ljubitelj dobre kapljice, pa je britanski “Guardian” skrenuo pažnju na još pet alkoholičara sa malih i velikih ekrana.

Homer Simpson

Hapšen je zbog vožnje u pijanom stanju, posjećivao sastanke Anonimnih alkoholičara, pokušavao da izdrži mjesec dana da ne pije i pritom je sklon impulsivnom nasilju koje uključuje (ali se ne ograničava na to) i bijesno davljenje sopstvenog sina. Homer je jednostavno čudovište kad popije.

Gospodin Mijagi

Sjećate li se one scene u filmu “The Karate Kid” kada Mijagi popije bocu viskija, obuče svoju staru vojničku uniformu i pozove 17-godišnjeg klinca kod sebe kući, da bi ga zatim tjerao da se napije? Ta scena danas nije ni malo prijatna.

Toni Stark

On je u stripovima uvijek bio alkoholičar, ali u filmovima se uglavnom izbjegavao njegov problem sa zavisnošću. No ima ga, tu je ako se potrudite da ga nađete. Toni Stark pije u hamviju u prvoj sceni “Iron Mana”, pravi koktel kada se susretne sa Lokijem u filmu “The Avengers” i zar se ne sjećate da se upiškio u sred “Iron Mana 2”? To su prilično dobri pokazatelji da čovjek ima problema sa alkoholom.

Bender

Robot mizantrop iz “Futurame” ima dobar izgovor za to što se napija - njega pokreću goriva bazirana na alkoholu. Ipak, moglo bi se zaključiti da pije više nego što mu je potrebno. Na kraju krajeva, nesvjesno podrigivanje plamenova nije nešto što se obično povezuje sa zdravom konzumacijom alkohola.

Čarli Keli

Džejms Bond možda pije dovoljno da ubije sebe, ali i dalje nije ni primaći Čarliju iz serije “It’s Always Sunny in Philadelphia”. U epizodi “The Gang Beats Boggs” Čarli pokušava da popije 70 limenki piva tokom jednog avionskog leta. Na kraju uspjeva da ih popije 71, plus rum kolu i nekim čudom ostaje živ. Možda bi trebalo da se on suprotstavi Bondovom neprijatelju Blofeldu.

Tirion Lanister

Tirion pije užasno mnogo u seriji “Game of Thrones”. Sa druge strane, ako ste upravo ubili svog oca nakon što ste saznali da vaš brat i sestra imaju seksualnu aferu, a cijelom svijetu prijeti uništenje od strane besmrtnih ledenih zombija, vjerovatno vam je potrebno da uz koju čašicu uzmete malo oduška.

Bonus video: