Kopola i "Kum": Film na 720 stranica

Kako je priprema i snimanje “Kuma” išlo, čitaoci će moći detaljno da saznaju objavljivanjem Kopolinih bilježaka, nacrta i planova za snimanje svog prvog, ali ne i posljednjeg remek-djela sedme umjetnosti
132 pregleda 2 komentar(a)
Frensis Ford Kopola, Foto: Tumblr.com
Frensis Ford Kopola, Foto: Tumblr.com
Ažurirano: 06.06.2016. 07:30h

Izdavač “Reagan Arts” objavio je kako će uskoro publikovati poznate bilješke režisera Frensisa Forda Kopole, nastale u pripremi njegovog remek-djela “Kum”, inače snimljenog po bestseleru Marija Puza.

Ovo luksuzno izdanje od 720 stranica koštaće 50 dolara.

O snimanju “Kuma” postoje brojne legende, od kojih je većina istinita. Filmski studio nije htio Marlona Branda i Al Paćina u glavnim ulogama, scenarista i režiser Frensis Ford Kopola vodio je stalni rat protiv producenata, scenario se mijenjao tokom snimanja, a naravno da je prekoračen i budžet. Kada je film došao u bioskope, publika i kritičari su bili oduševljeni, a uslijedio je i puno Oskara.

Kako je priprema i snimanje “Kuma” išlo, čitaoci će moći detaljno da saznaju objavljivanjem Kopolinih bilježaka, nacrta i planova za snimanje svog prvog, ali ne i posljednjeg remek-djela sedme umjetnosti.

U luksuznom izdanju biće objavljene Kopoline prve impresije nakon čitanja istoimenog romana Marija Puza prema kojem je “Kum” snimljen kao i skice pojedinih scena i brojni drugi sada već istorijski dokumenti.

Izdavač “Nakladnik Reagan Arts” najavljuje kako će njihovo izdanje otkriti kreativni proces tada 32-godišnjeg Kopole kao i da će javnosti dati na uvid nikad viđene fotografije sa snimanja.

Bonus video: