Zlostavljanje djece u Holivudu: Plijen starijih muškaraca

Feldman je takođe pričao o svom prijatelju Koriju Hejmu, koji je tvrdio da je bio silovan kad je imao 11 godina, tokom snimanja jednog filma. Hejm je preminuo u 38. godini 2010, nakon duge borbe protiv zavisnosti od narkotika
95 pregleda 0 komentar(a)
Kori Feldman, Foto: Biography.com
Kori Feldman, Foto: Biography.com
Ažurirano: 29.05.2016. 11:23h

Kori Feldman je još jednom otvoreno pričao o svojim iskustvima sa zlostavljanjem djece u industriji zabave u Americi.

Feldman, koji je stekao slavu kao mladi glumac 80-ih zahvaljujući ulogama u fimovima "The Goonies", "Stand By Me" i "The Lost Boys", za "The Hollywood Reporter" je pričao kako su ga vrebali stariji muškarci iz filmske industrije.

On se prisjetio njihovih žurki gdje su pozivana uglavnom djeca i grupica starijih muškaraca.

"Ono što privlači klince je što rade u svijetu odraslih. Svi njihovi prijatelji postanu odrasli i onda rijetko komuniciraju sa drugom djecom, pogotovo jer ne idu u školu. Ne dobijaš tu interakciju za kojom čezneš.

I onda kad te neko uputi na holivudsku žurku gdje možeš da upoznaš moćne ljude, to ti zvči kao dobra prilika", objasnio je bivši glumac.

Feldman je takođe pričao o svom prijatelju Koriju Hejmu, koji je tvrdio da je bio silovan kad je imao 11 godina, tokom snimanja jednog filma. Hejm je preminuo u 38. godini 2010, nakon duge borbe protiv zavisnosti od narkotika.

"On je prošao daleko veće zlostavljanje nego ja. Ja sam doživio maltretiranje od više ruku, da tako kažem, dok je Kori prošao kroz direktno silovanje. Ja nisam bio silovan. I njemu se to desilo u 11. godini. Moj sin sad ima toliko godina i ne mogu ni da pomislim da bi mu se nešto tako moglo desiti", dodao je Feldman.

On je istakao da bi volio da bude prvi koji će imenovati holivudske zlostavljače, ali da ne smije jer bi imao pravnih problema. Feldman je uvjeren da je danas problem još veći, sa pojavom društvenih mreža.

Bonus video: