Čuveni režiser potovo na meti kritičara

“Mislim da je seksualno zlostavljao dijete i smatram da to nije u redu. Nemam ništa lijepo da kažem o njemu. Ne želim da idem u tom pravcu”, rekla je Sarandon.
73 pregleda 1 komentar(a)
Vudi Alen (Novina)
Vudi Alen (Novina)
Ažurirano: 16.05.2016. 15:29h

Američki režiser, glumac i pisac, Vudi Alen ponovo se našao na meti kritičara, a ovoga puta protiv njega je govorila glumica Suzan Sarandon na Kanskom festivalu.

Glumica je bila jedan od govornika na konferenciji “Women in Motion” koja se održala u nedjelju na filmskom festivalu u Francuskoj, a tom prilikom optužila je čuvenog reditelja zbog zlostavljanja djece, podsjećajući na tužbu koju je pokrenula njegova ćerka Dilan Farou, tvrdeći da ju je seksualno zlostavljao kada je bila mala.

Alen je ove optužbe oštro demantovao u listu New York Times.

“Mislim da je seksualno zlostavljao dijete i smatram da to nije u redu. Nemam ništa lijepo da kažem o njemu. Ne želim da idem u tom pravcu”, rekla je Sarandon.

Vudi Alen otvorio je Kanski festival novim filmom “Cafe Society” u kojem glume Blejk Lajvli i Kristen Stjuart, a tokom te večeri francuski komičar Lorent Lafiet našalio se na račun silovanja tokom ceremonije otvaranja.

“Snimili ste toliko filmova ovdje u Evropi, a u Americi niste optuženi za silovanje”, kazao je Lafiet.

Ipak, režiser je medijima rekao da ga komentar komičara nije uvrijedio, ali je zvijezda serije “Tračara” iskoristila priliku da kaže kako joj se komentari nisu dopali.

“Veoma je opasno upuštati se u stvari u koje niste upućeni. Ja znam samo ono što sam iskusila, a moje iskustvo sa Vudijem je da on osnažuje žene”, rekla je Lajvli.

Lafiet je kasnije u razgovoru sa medijima objasnio da nije znao za optužbe protiv Alena, te istakao da je šalom aludirao na Romana Polanskog koji je uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama 1977. godine, nakon što je optužen za silovanje 13-godišnje djevojčice.

Bonus video: