Film Andra Martinovića odabran za sufinansiranje

Novčana pomoć iznosi od pet miliona dinara (oko 40 i po hiljada eura) do 8,6 miliona (skoro 70 hiljada eura)
1 komentar(a)
andro, Foto: Vijesti
andro, Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.05.2016. 16:43h

Film crnogorskog reditelja Andra Martinovića "Vrijeme između nas" našao se među 10 filmova koje je odabrao Filmski centar Srbije da sufinansira tokom 2016.

Novčana pomoć iznosi od pet miliona dinara (oko 40 i po hiljada eura) do 8,6 miliona (skoro 70 hiljada eura) za igrane i od 1,1 do šest miliona dinara (preko 48 hiljada eura) za dokumentarne filmove.

Filmski centar Srbije saopštio je da će finansirati tri dokumentarna i sedam igranih filmova. Od igranih su pored ostvarenja Andra Martinovića odabrani i "Šećerno dete" Igora Ivanova, "Aleksi" Barbare Vekarić, "Vojnici, priče iz Ferentarija" Ivane Mladenović, "Žaba" Elmira Jukiča, "Benjamin u Moskvi" Karpo Godine" i "Žrtva" Marije Džidževe.

Filmove će domaće producentske kuće snimati u saradnji sa producentima iz Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Rumunije.

Odluka o sufinansiranju filmova 2016. donijeta je na osnovu predloga Konkursne komisije koju su činili Nenad Dukić, Dunja Kusturica, Nikola Popević, Siniša Bokan i Darko Lungulov, navodi se u saopštenju.

Bonus video: