Stari trojac zajedno u novom filmu

Na premijeri “Mother's Day” Elizondo se prisjetio kako je sarađivao sa Džulijom prije 25 godina
64 pregleda 0 komentar(a)
Džulija Roberts, Hektor Elizondo, Foto: PYXURZ.BLOGSPOT.COM
Džulija Roberts, Hektor Elizondo, Foto: PYXURZ.BLOGSPOT.COM
Ažurirano: 17.04.2016. 10:51h

Glumica Džulija Roberts, njen kolega Hektor Elizondo i režiser Geri Maršal, prvi put su sarađivali prilikom snimanja čuvenog filma “Zgodna žena” iz 1990. godine. Tada je Roberts odigrala ulogu koja će obilježiti njenu karijeru, Elizondo je tumačio lik dobroćudnog hotelijera, a Maršal režirao.

Nakon “Odbjegle mlade”, “Dana zaljubljenih” i još 15-ak filmova na kojima su samo Elizondo i Maršal radili zajedno, trio se ponovo našao na istom setu za potrebe ostvarenja “Mother's Day”. Na premijeri ovog filma, Elizondo se prisjetio kako je bilo sarađivati sa Roberts prvi put, prije tačno 25 godina.

“Prije svega, znao sam da ima prelijep osmijeh nakon što sam pročitao par članaka u dnevnim novinama o njoj i vidio slike. Od tada je zaista izrasla u pravu ličnost, što me posebno impresionira”, kazao je Elizondo, koji je Džuliji bio mentor tokom snimanja “Zgodne žene”.

Sa druge strane, Maršal je objasnio novinarima kako uspijeva da glumce veterane ponovo nagovori na saradnju, tvrdeći da je razlog za to vjerovatno sloboda na setu koju im on garantuje, ali i vrlo malo uslova i zahtjeva koje postavlja.

“Ne tjeram ih da rade bez prestanka tri mjeseca. Ja sam osoba koja brzo završava stvari i ide dalje. Često naglašavam da im je dozvoljeno da dovode rodbinu i prijatelje na set”, kaže režiser, a zatim dodaje da pored svega toga Džuliju Roberts nije trebalo previše nagovarati.

“Zašto ne bih pristala? Pogledajte film, veoma je zabavan”, poručila je popularna glumica.

U filmu “Mother's Day”, Roberts tumači Mirandu, producenta i autora televizijske emisije, dok je Elizondo njen prijatelj, agent i menadžer.

Bonus video: