Ovo su najiščekivanije serije u 2019.

Donosimo vam izbor najiščekivanijih serija koje će biti emitovane 2019. - od nastavaka starih do potpuno novih naslova
2688 pregleda 3 komentar(a)
Iščekivanje dovedeno od usijanja: Game of Thrones, Foto: HBO
Iščekivanje dovedeno od usijanja: Game of Thrones, Foto: HBO
Ažurirano: 04.01.2019. 18:09h

Nova godina, nova nafaka za sve one koji vole da slobodno vrijeme troše prateći svoje omiljene serije od velikog broja njih koji se posljednjih godina lansira. Mnoge globalno popularne serije dobiće svoje nastavke, a u međuvremenu konstantan je priliv novih naslova. Ributi i spinofovi su u modi, kao i TV adaptacije filmskih hitova, pa se očekuje da 2019. bude možda i rekordna po broju prikazanih američkih i britanskih serija. Donosimo vam izbor serija koje su se našle na listama najiščekivanijih za ovu godinu po izboru relevantnih zapadnih magazina.

Game of Thrones

“Game of Thrones” je jedna od najgledanijih TV serija svih vremena i zato se predstojeća, finalna sezona bez dileme mora smjestiti na vrh liste najiščekivanijih u 2019. Nakon osam godina koliko smo proveli uz porodice Lanister, Targarijen, Stark i druge u aprilu će neobično kratko finale od samo šest sezona prikazati borbu za “gvozdeni prijesto” koji trenutno drži Sersej, ali i očajničku protiv naleta armije nemrtvih koji stiže sa sjevera.

Shodno tradiciji, možemo očekivati dosta krvi i neočekivane preokrete, a šta će zima koja konačno dolazi donijeti glavnim likovima ostaje da se vidi. U svakom slučaju, o onome što se desi u seriji pričaće se tokom cijelog proljeća.

True detective

Da li će ovo biti treća sreća za “True Detective”? Druga sezona je bila razočaravajuća, toliko da se razmišljalo o njenom otkazivanju, ali pod uticajem uspjeha prve sezone tvorcu Niku Picolatu data je još jedna šansa da ga ponovi. Očekivanja su velika, a najveći teret na svojim leđima iznijeće Maheršala Alikoji se našao u glavnoj ulozi. On u tri vremenska perioda u razmaku od nekoliko decenija igra inspektora koji istražuje misteriozan nestanak para djece. Njegovog partnera igraće Stiven Dorf, dok jednu od bitnih uloga igra i Karmen Edžogo.

What We Do In The Shadows

Tajka Vajtiti i Žermejn Klement 2014. podarili su svijetu urnebesan prikaz domaćinstva tri vrlo ekscentrična vampira pod nazivom “What We Do In The Shadows”. Film je, ponajviše zahvaljujući svom “mockumentary” konceptu, oduševio publiku i kritiku, a u dobu kada se sve više bioskopskih hitova adaptira za TV ne čudi što se ovaj naslov našao među njima.

Očekivanja su velika jer su upravo tvorci originalnog filma, Vajtiti i Klement radili na seriji koja će pratiti novu skupinu vampira, a radnja će se sa Novog Zelanda preseliti u Njujork. Prva od deset epizoda debitantske sezone trebalo bi da bude emitovana na proljeće.

Stranger Things

Osam novih epizoda o hrabroj skupini najsimpatičnije djece u popularnim serijama Netflix će servirati ove godine, a fanovi sa nestrpljenjem očekuju da vide kakva čudesa će iz drugih dimenzija ovog puta spopasti grad Hokins. Objavljeni trejler nije mnogo toga otkrio, osim da će na neki način tržni centar Starkort biti centralna lokacija nove sezone.

Netflix toliko vjeruje u projekat braće Dafer da je već naručio i četvrtu i petu sezonu, a treća se očekuje na ljeto. Striming gigant saopštio je da će predstojeća sezona biti “veća i bolja u odnosu na prethodne dvije”, a najavljeno je i da će se tri nova bitna lika pridružiti već poznatoj glumačkoj postavi.

Watchmen

Kultni strip Alana Mura ”Watchman” imao je filmsku adaptaciju 2009, ali je ona po generalnom utisku podbacila. Mišljenje mnogih bilo je da format dvočasovnog filma nije dovoljan da prikaže izazovnu i kompleksnu Murovu priču o post-superherojskom svijetu. Zato serija kao format ima dovoljnu širinu, pa se fanovi stripa nadaju boljem rezultatu nego sa filmom. Dejmon Lindelof, poznat po popularnim naslovima kao što su “Lost” i “The Leftovers”, radio je na “Watchman” seriji pod okriljem HBO-a. Najavljeno je da serija neće pratiti radnju stripa, već će samo biti smještena u isti univerzum. U glavnim ulogama naćiće se i poznate face kao što su Redžina King, Džeremi Ajrons i Don Džonson.

Good Omens

Za fanove kultnih pisaca fantazije Nila Gejmena i Terija Pračeta, roman “Good Omens” iz 1990. nešto je poput Svetog pisma. Zato su sa oduševljenjem dočekali vijest da će upravo Gejmen voditi rad na dugo očekivanoj TV adaptaciji, što je obećanje koje je dao sad već preminulom Pračetu. Zbog svega navedenog, očekuje se adaptacija lojalna materijalu iz knjige, a okupljena je sjajna ekipa glumaca. Tako će Franses Mekdormand biti glas Boga, dok će Majkl Šin i Dejvid Tenant igrati anđela i đavola koji zajedničkim snagama pokušavaju da zaustave apokalipsu, zbog svoje ljubavi prema Zemlji.

Serija je limitirana na jednu sezonu koja će imati šest epizoda, a premijera se očekuje na proljeće na striming servisu Amazon.

Umbrella Academy

Kada je serija bazirana na nagrađivanom stripu Džerarda Veja, a potpisuje je Stiv Blekmen koji ispod pojasa ima naslove kao što su “Fargo”, “Legion” i “Altered Carbon”, normalno je da će očekivanja biti velika. A s obzirom da se Marvelove serije na Netflixu polako gase, “Umbrella Academy” će imati zadatak da ispuni prazninu koje su ostavile. Priča serije počinje 1989. kad su 43 žene koje do toga dana nisu bile trudne iznenada rode djecu. Milioner industrijalista ser Redžinald Hargrivs usvaja šestoro od ove djece kako bi ih odgajio u svojoj Umbrella Akademiji sa nadom da će kad odrastu spasiti svijet.

Trideset godina kasnije otuđene polusestre i polubraća ponovo se okupljaju kako bi otkrili misteriju prerane smrti njihovog oca. “Umbrella Academy” imaće premijeru 15. februara, a u glavnim ulogama našli su se Elen Pejdž, Tom Hoper, Emi Rejver Lempmen i Dejvid Kastanjeda.

Big Little Lies

Očekivala se prošle 2018. godine, a to što je pomjerena za 2019. samo je dolilo ulje na vatru intrige koja okruže nastavak serije čija je prva sezona, bazirana na istoimenoj knjizi Lijen Morijarti, pokupila brojne nagrade. Ovoga puta HBO-ova serija se vraća sa potpuno novom pričom koju potpisuje upravo Morijarti uz Dejvida E. Kelija, a u glavnim ulogama ponovo će se naći impresivna ženska ekipa koju čine Nikol Kidman, Riz VIterspun, Lora Dern i Šajlin Vudli, s tim što će im se u drugoj sezoni pridružiti još jedno veliko ime američkog glumišta - Meril Strip. Pomenuta ekipa imaće izuzetno težak zadatak da ponovi uspjeh debitantske sezone, koja je po prvobitnom planu trebalo da bude i jedina.

Black Monday

Od tvorca serije “Happy Endings” stiže nam komedija smještena u 1987, u vrijeme najgoreg tržišnog kraha u istoriji Vol Strita. “Crni ponedjeljak”, tako je ostao upamćen 19. oktobar 1987. na Vol Stritu, a serija će dati odgovor na pitanje ko je uzrokovao pad berze. U glavnim ulogama naćiće se Don Čidl, Endru Ranels i Redžina Hol koji će igrati “grupu autsajdera čiji je cilj da unište klub staraca plave krvi”. Set Rodžen i Evan Goldberg (sarađivali na hit komedijama “Superbad” i “Knocked Up”) su režirali pilot epizodu, a našli su se i među izvršnim producentima Showtimeove serije od koje se očekuje da bude vrlo relevantna u današnjem ekonomski nestabilnom svijetu, iako se njena radnja dešava tri decenije u prošlosti. Premijera je zakazana za 20. januar.

Star Wars: The Mandalorian

Kompanija Disney planira da udari jako sa novim Netflixovim rivalom Disney Plus. Pomenuti striming servis ponudiće konzumentima ogromnu Disney-evu arhivu, kao i nove originalne naslove kompanija Marvel i Lucasfilm, među kojima se našao i “The Mandalorian”, drama smještena u univerzum “Ratova zvijezda” u kojoj će Pedro Paskal igrati glavnu ulogu. Scenario potpisuje Džon Favro (“Prijatelji”, “Iron Man”), a serija će biti smještena u vrijeme nakon događaja iz filma “Return of the Jedi” i prije nego što se Prvi red pojavio kao zamjena za Imperiju. Među rediteljima serije su Tajka Vajtiti i Brajs Dalas, a s obzirom na “Star Wars” maniju koja vlada posljednjih godina, ova serija lako upada među najiščekivanije ove godine.

Zanimljivo je da će pored poznatih glumačkih imena kao što su Nik Nolte i Đankarlo Espozito u seriji, koja će debitovati krajem 2019, igrati i slavni autor dokumentarnih filmova Vorner Hercog.

Bonus: Rick And Morty

U ovom trenutku Adult Swim još nije najavio četvrtu sezonu animirane hit serije “Rick And Morty”. Spekulisalo se da će se serija vratiti iznenadnim božićnim specijalom, ali se to nije desilo. Dvije godine od kraja treće sezone fanove polako izdaje strpljenje i očekuje se da im do kraja 2019. nove epizode budu servirane, mada su tvorci serije ozloglašeni po sporom radu na novom materijalu. Jedan od tvoraca serije, Džastin Rojland u maju prošle godine otkrio je da je Adult Swim naručio čak 70 epizoda “Rick and Mortya”, što može biti još jedan razlog zašto se toliko čeka na novu sezonu.

Bonus video: