Homoseksualci su diskriminisani takođe

"Nisu samo crnci diskriminisani u filmskoj industriji. To je nekad važilo i za žene, a danas definitivno važi za gejeve"
3 komentar(a)
mekelen, Foto: Guardian
mekelen, Foto: Guardian
Ažurirano: 25.01.2016. 16:18h

Kritikama na račun dodjele Oskara koje ovih dana pljušte sa svih strana pridružio se i engleski glumac Ijan Mekelen, koji je izjavio da Akademija diskriminiše homoseksualce.

Posljednjih dana mnoge filmske zvijezde digle su glas protiv činjenice da među nominovanim glumcima za ovogodišnje nagrade nema crnaca, što je negativna tradicija koja se već dugo održava na dodjelama Oskara. Sedamdesetšestogodišnji glumac koji je javnosti otkrio da je gej, izjavio je da se saosjeća sa kolegama crncima i dodao i da seksualnost glumaca bitno utiče na tretman koji će dobiti.

"Nisu samo crnci diskriminisani u filmskoj industriji. To je nekad važilo i za žene, a danas definitivno važi za gejeve", izjavila je zvijezda filmske trilogije "Lord of the Rings".

Tamnoputi američki glumac Vil Smit i njegova supruga i koleginica Džejda Pinket Smit, kao i reditelj Spajk Li već su javno najavili da će bojkotovati predstojeću dodjelu Oskara, jer smatraju da su crnci diskriminisani u Holivudu. Mnoge druge zvijezde poput Džordža Klunija, Lupite Njongo i Viole Dejvis pridružile su se kritikama.

"Sve su to potpuno legitimne pritužbe", kazao je Mekelen u razgovoru za "Sky News".

Bonus video: