Muke glumice Keri Fišer zbog nastavka "Star Wars"

Pedesetdevetogodišnja glumica kazala je da je morala da izgubi 16 kilograma i kritikovala holivudsku "suludu opsesiju imidžom". Ona je kroz slične muka prolazila i kao 19-godišnjakinja, kada se pripremala za ulogu u prvom "Star Wars" filmu 1977.
0 komentar(a)
Keri Fišer
Keri Fišer
Ažurirano: 07.12.2015. 10:50h

Glumica Keri Fišer otkrila je da je bila pod velikim pritiskom da izgubi na težini kako bi ponovo dobila ulogu princeze Leje Organe u novom “Star Wars” filmu “The Force Awakens”.

Pedesetdevetogodišnja glumica kazala je da je morala da izgubi 16 kilograma i kritikovala holivudsku "suludu opsesiju imidžom". Ona je kroz slične muka prolazila i kao 19-godišnjakinja, kada se pripremala za ulogu u prvom "Star Wars" filmu 1977.

"Oni ne žele da me zaposle cijelu, nego samo tri četvrtine mene. Ništa se nije promjenilo ni poslije četiri decenije, izgled je i dalje najbitniji u ovom poslu. To je užasno. Mogli su da mi kažu jednostavno da treba da postanem mlađa, jer njihovi zahtjevi uopšte nisu teški", ironično je izjavila glumica u intervjuu za "Good Housekeeping" magazin.

"Kada smršam, ne želim da se osjećam bolje zbog toga, jer to nisam ja. Moj problem je što oni pričaju sa mnom kao da sam glumica, a ja ih čujem kao pisac. Tretiramo ljepotu kao dostignuće i to je zaista suludo. Svi u Los Anđelesu ti kažu kako izgledaš super i očekuješ da ti kažu da si smršala. Niko te ne pita kako si ili da li si srećna", ispričala je revoltirana Fišer.

Ona je otkrila da je smršala tako što je manje jela, a više se bavila fizičkim aktivnostima, tvrdeći da ne postoji drugi način.

"Teže mi je bilo da se 'pravilno' hranim nego da radim vježbe. Lakše mi je da imam više da radim, nego da se odričem od nečega", objasnila je glumica.

Reditelj filma "Star Wars: The Force Awakens" Džej Džej Abrams izjavio je da je želio da svemirsku operu transformiše iz "dječačke stvari" u franšizu koja je više okrenuta ženama. On je gostujući u emisiji

"Good Morning America" otkrio da mu je producentkinja i predsjednica Lucasfilma Ketlin Kenedi sugerisala da bi trebalo da novi film više pažnje obrati na ženske likove.

"'Star Wars' je uvijek bio dječačka stvar, film na koji su očevi vodili sinove. Mada je to i dalje slučaj, zaista se nadam da će ovo postati film na koji će i majke voditi svoje ćerke", kazao je Abrams.

"The Force Awakens" na spisku glumaca zaista ima više žena nego bilo koji drugi film popularne franšize. Tako će osim Fišerove jednog od glavnih likova Rej igrati relativno nepoznata Dejzi Ridli, Lupita Njongo će igrati svemirskog pirata Maz Kanatu, dok je Gvendolin Kristi dobila ulogu kapetanice Fazme. Princeza Leja će u novom filmu nositi titulu lidera Pobunjenika - generala Organa, što odslikava njen napredak u hijerarhiji.

Predsjednica Lucasfilma Ketlin Kenedi ranije je izjavila da nema sumnje da će u budućnosti neki od "Star Wars" filmova režirati žena.

Bonus video: