Baldžer je dobio film zbog holivudske pohlepe

Baldžer , o čijem životu "Black Mass" govori, nije vidio film i vjerovatno neće ni biti u prilici jer da u zatvoru služi doživotnu kaznu, ali mu se uopšte ne sviđa ideja o njegovom postojanju
65 pregleda 0 komentar(a)
džoni dep (novina)
džoni dep (novina)
Ažurirano: 23.09.2015. 09:00h

Novi film Džonija Depa "Black Mass" nije naišao na pozitivne kritike, ali postoji čovjek kojem se ovo ostvarenje još manje svidjelo od kritičara - ozloglašeni gangster Džejms Vajti Baldžer .

Baldžer , o čijem životu "Black Mass" govori, nije vidio film i vjerovatno neće ni biti u prilici jer da u zatvoru služi doživotnu kaznu, ali mu se uopšte ne sviđa ideja o njegovom postojanju. On je odbio da razgovara sa Depom, koji igra upravo Baldžera, tokom snimanja filma. Baldžerov advokat kazao je da mafijaš irskog porijekla ne želi da pogleda "Black Mass", čak i ako se desi da bude u prilici da to učini.

"Iza želje za prikazivanjem mog klijenta na velikom platnu je holivudska pohlepa. Film nije prikazao stvarnu opasnost koja se pojavila tokom tog vremena i u ovom i sličnim slučajevima, a to je saučesništvo federalne vlasti u svakom od ubistava", saopštio je Baldžerov advokat. Bivši Baldžerovi saradnici koji su vidjeli film kazali su da je sačinjen uglavnom od izmišljotina.

"Mi jesmo ubili sve te ljude. Ali većina stvari prikazanih u tom filmu su izmišljotine", izjavio je Kevin Viks, nekadašnja Baldžerova desna ruka u Bostonu. "Jedina sličnost sa Vajtijem je frizura. Zanimljivo je da se Vajti uopšte nije promijenio svih ovih godina, kao da je zaglavljen u vremenu. I maniri, način na koji je Vajti pričao sa nama... On nikad nije psovao. Tokom svih godina koliko smo sarađivali on me nikada nije opsovao, niti je ikad vikao na mene", kazao je Viks.

Bonus video: