Kluni: Uloge pisane za muškarce treba prilagoditi glumicama

Temu je pokrenuo tako što je otkrio da je dopromjene došlo u filmu “Our Brand Is Crisis” u kojem glavnu ulogu tumači Sandra Bulok, iako je prvobitno njen lik bio muškarac i zasnovan na stvarnoj osobi, političkom konsultantu Džejmsu Karvilu
0 komentar(a)
Džordž Kluni, Foto: Shutterstock
Džordž Kluni, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.09.2015. 17:39h

Popularni holivudski glumac Džordž Kluni (54) smatra da bi veliki broj scenarija koji su pisani za glavne muške uloge trebalo da se prerade i prilagode ženama, te da bi to bilo veoma lako kada bi “ljudi samo počeli da razmišljaju”.

On je ovu temu pokrenuo tako što je otkrio da je do slične promjene došlo u filmu “Our Brand Is Crisis” u kojem glavnu ulogu tumači njegova koleginica Sandra Bulok, iako je prvobitno njen lik bio muškarac i to zasnovan na stvarnoj osobi, političkom konsultantu Džejmsu Karvilu.

Međutim, scenario je prepravljen, kada je Bulok (51) ostvarila veliki uspjeh sa filmom “Gravity”, a potom i izrazila želju da učestvuje u tom projektu.

“Ovaj projekat je tapkao u mjestu, sve dok ona nije nazvala i izrazila želju da tumači lik koji je napisan za muškarca”, kazao je glumac.

“Sandra je konačno došla u tim i mi smo konačno počeli da se pomjeramo sa mrtve tačke. Ona je bila prava osoba za taj film. Često se događa da govore kako nema puno velikih uloga za žene, ali je istina da je puno ovakvih filmova gdje samo možete promijeniti pol i dobiti interesantno ostvarenje. Zato moramo početi da razmišljamo u tom pravcu”, poručio je glumac.