I DALJE ZARAĐUJU MANJE OD MUŠKARACA

Ovo su najplaćenije glumice u Holivudu

Forbs svoju listu sastavlja obuhvatajući period od 1. juna 2014. do 1. juna 2015. godine, a iznos zarade je bez oduzimanja poreza koji slavni plaćaju
80 pregleda 1 komentar(a)
Dženifer Lorens, Foto: Reuters
Dženifer Lorens, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2019. 01:21h

 Mlada glumica koja je postala najpoznatija zahvaljujući ulozi u trilogiji „Hunger Games“ Dženifer  Lorens , najplaćenija je dama u svojoj branši sa honorarom od 52 miliona dolara, koliko je zaradila tokom prošle godine, otkrio je Forbes prije nekoliko dana.

Međutim, najplaćenija glumica, koja je 2013. godine nagrađena Oskarom za ulogu u filmu „Silver Linings Playbook“ sa ovom cifrom daleko zaostaje za najbogatijim glumcem u prošloj godini, a pri tom veliki dio novca nije zaradila samo zahvaljujući dobroj glumi.

Naime, ona je kao zaštitno lice francuske mode i kozmetičke kompanije Dior uvećala svoje bogatstvo, ali joj to nije pomoglo da se približi najplaćenijem glumcu u 2014. godini, Robertu Dauni Džunioru, koji je najviše zahvaljujući „Iron Manu“ dostigao cifru od 80 miliona dolara.

Dvadesetpetogodišnja glumica našla se u centru pažnje medija i tokom skandala vezanog sa hakovan mail produkcijske kuće Sony Pictures, kada je otkriveno da je za „American Hustle“ plaćena gotovo za pola manje u odnosu na njenog muškog partnera.

Sajt Forbes zabilježio je i to da su samo četiri žene sa liste najplaćenijih glumica za prošlu godinu, ostvarile zaradu veću od 20 miliona dolara i to kako od televizijske i filmske glume, tako i od reklama i drugih izvora prihoda.

Sa druge strane 21 glumica je dostigla cifru od 20 miliona dolara, a broj muškaraca sa istom zaradom je daleko veći.

Lovrens je na listi odmah ispred koleginice Skarlet Johanson, koja na svom bankovnom računu ima 35,5 miliona dolara, dok je zvijezda filma „Mike & Molly“, Melisa Mekarti zauzela treće mjesto sa 32 miliona.

Na četvtoj poziciji je jedina glumica neameričkog porijekla koja se našla na listi, Bingbing Fan, koja je zahvaljujući pojavljivanju u filmu „X-Man: days of Future Past“ zaradila 21 milion, a nekadašnja zvijezda popularne serije „Friends“, Dženifer Eniston dospjela je u prvih pet sa 16,5 miliona dolara i to zahvaljujući promociji kozmetičkih proizvoda i vode.

Glumica Sandra Bulok, koja je prošle godine bila na prvom mjestu sa 51 milionom dolara, sada je zaradila samo osam.

Forbes svoju listu sastavlja obuhvatajući period od 1. juna 2014. do 1.juna 2015. godine, a iznos zarade je bez oduzimanja poreza koji slavni plaćaju i do njega se dolazi uz pomoć zvaničnih podataka sa Nielsena, Box Office Mojoa, IMDB-a, ali i intervjua sa agentima, menadžerima i advokatima zvijezda.

Preporučujemo za Vas