Umro pas Agi, zvijezda iz filma "Umjetnik"

Simpatični terijer nije bio samo filmska zvijezda već i zaštitno lice organizacije za zaštitu životinja PETA
486 pregleda 3 komentar(a)
pas Agi, Foto: Whatculture.com
pas Agi, Foto: Whatculture.com
Ažurirano: 13.08.2015. 10:37h

Pas Agi, iz nagrđivanog filma "Umjetnik" (The Artist), uginuo je u 13. godini, objavio je njegov vlasnik i dreser Omar von Miler.

On je za sajt TMZ naveo da je mali džek rasel terijer patio od raka prostate, te je uspavan kako bi mu se prekratile muke.

Miler je naveo da je odluku da uspava svog mezimca donio teška srca, ali da je pas posljednjih dana imao jake bolove.

Sara Kliford, koja je trenirala Agija za ulogu u "Umjetniku", odala je počast "čevoronožnom glumcu": "Uvijek ću ga čuvati u svom srcu i nikada neću zaboraviti njegovu strast za piletinom i viršlama".

Agi se, osim u pomenutom filmu, pojavljivao i u nekoliko drugih ostvarenja kao što je "Voda za slonove", gdje su mu partneri bili Ris Viderspun i Robert Patinson.

Simpatični terijer nije bio samo filmska zvijezda već i zaštitno lice organizacije za zaštitu životinja PETA, a "napisao" je i memoare pod naslovom "Agi: Moja priča" koji su objavljeni 2012.

Ovaj "aktivista i talentovani glumac", dobitnik prvog "Oskara za pse", bio je čak pozvan jednom prilikom i na večeru u Bijeloj kući čiji su domaćini bili američki predsjednički par Barak i Mišel Obama.

Bonus video: