Film ”Ejmi” - dokumentarac sa najvećom zaradom u istoriji

Bila je djevojka sa mentalnim problemima, ali svaki komičar, svaki TV voditelj, svi su s takvom lakoćom, ne razmišljajući bili grozni prema njoj. I svi smo se nekako zanijeli
145 pregleda 0 komentar(a)
Ejmi Vajnhaus, Foto: Beta
Ejmi Vajnhaus, Foto: Beta
Ažurirano: 10.08.2015. 17:46h

"Ejmi" nedavno objavljeni dokumentarni film o životu preminule pjevačice Ejmi Vajnhaus koji je režirao Asif Kapadia objavljen je u julu, a uskoro će postati britanski dokumentarni film s najvećom zaradom u istoriji.

Dugometražni dokumentarni film o njenom životu već je srušio jedan rekord - najbolje otvaranje dokumentarnog filma, a sada prema različitim procjenama, čini se da će film preteći dosadašnjeg rekordera, film "Senna", koj je režirao isti reditelj i preuzeti titulu dokumentarnog filma (sa izuzetkom koncertnih filmova), sa najvećom zaradom u Britaniji.

Film "Ejmi" je dosad zaradio 3,16 miliona funti, dok je "Senna", od izlaska 2010. do danas zaradio 3,17 miliona.

Hamiš Moslej, direktor distribucije za “Altitude Film Distribution”, komentarisao je vijest riječima:

"Ejmi" je izvanredan film, i oduvijek smo znali da ima potencijal da postigne nevjerovatan uspjeh.

Dokumentarni film s najvećom zaradom svih vremena je režisera Mišela Mura pod nazivom "Fahrenheit 9/11" (6,5 miliona funti) iz 2004, i "Carsko putovanje"(3,31 milion funti).

Redatelj Asif Kapadia nedavno je rekao da je radeći film bio sve više ljut i dodao da bi želio da i gledaoci osjećaju tu ljutnju:

"Ljudi koji će gledati film osjećaće će se pomalo krivim... Jedno viđenje je da smo svi imali ideju da možemo da maltretiramo tu djevojku ili da joj se smijemo, jer ona nije odgovarala na optužbe, i nije uz sebe imala nikoga kome je bilo stalo (da je brani). Nikada se nismo zamislili što joj to radimo. To je bila djevojka s mentalnim problemima, ali svaki komičar, svaki TV voditelj, svi su s takvom lakoćom, ne razmišljajući bili grozni prema njoj. I svi smo se nekako zanijeli".

Kontroverzna britanska pjevačica preminula je u julu 2011. u 27. godini života.

Bonus video: