Najpopularniji holivudski glumci u 2015. godini

Portal Topnews na osnovu toga sastavio je listu holivudskih glumaca koji su neprikosnoveni i u 2015. godini
855 pregleda 1 komentar(a)
Džordž Kluni, Bred Pit, Foto: Shutterstock
Džordž Kluni, Bred Pit, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.05.2015. 06:54h

Popularnost glumaca ne određuje samo jedan faktor, već mnoštvo različitih poput zarade, broja snimljenih filmova, dužine karijere, ali i skandala ili nasuprot tome povučenosti i fizičkog izgleda. .

Džordž Kluni

Ovog 54-godišnjeg glumca svi znaju kao dobronamjernu zvijezdu sa prijateljskim stavom. Popularnost je stekao zahvaljujući seriji “ER” (Urgentni centar) u kojoj je glumio zgodnog doktora i srcelomca. Nakon toga uloge je počeo da dobija bez problema, a naredni projekti obezbijedili su mu tri Zlatna globusa.

Fanovi ga cijene i zbog humanosti, a nedavno se odrekao titule najpoželjnijeg neženje kada je vjenčao pravnicu Amal Alamudin.

Bred Pit

Jedan od rijetkih američkih glumaca koji je uprkos tome što dobro glumi, poznatiji po “ubitačnom” izgledu. Gotovo po pravilo, publika Bred Pita nema velika očekivanja prije nego što pogleda njegov film, ali on ih uvijek pozitivno iznenadi. Broj obožavatelja širom svijeta uvećao je tako što je birao najrazličitije uloge, a po mišljenju mnogih najbolje se pokazao u filmovima “Intervju s vampirom” i “Nevjerovatan slučaj Bendžamina Batona”. Pored toga što dobro izgleda i još bolje glumi, plus je dobio i zbog toga što je oženio najljepšu koleginicu, ali i zato što je sa njom usvojio troje djece.

Džoni Dep

Holivudski glumac je popularan širom svijeta, a poznat je i kao jedan od najplaćenijih u toj profesiji. Džoni Dep je tokom svoje karijere više puta nagrađivan za ostvarene uloge, što mu je omogućilo da puni bioskopske sale ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, već u gotovo svakoj državi na svijetu. Franšiza “Pirati sa Kariba” donijela mu je enormni honorar, a fanovi ga osim zbog talenta vole i zbog karakterističnog fizičkog izgleda, pa rijetko kada dobije loš komentar nakon neke uloge.

Tom Kruz

Glumac čija karijera traje više od 30 godina tokom kojih je snimio veliki broj filmova, nominovan je za najprestižniju filmsku nagradu Oskar tri puta i to za ulogu u trilogiji “Nemoguća misija”, koja mu je učvrstila poziciji na listi najpopularnijih glumaca.

Ne samo da ga kritičari ubrajaju u najeminentnije glumce Holivuda, već je i producirao nekoliko filmova koji su dokazali da je jednako uspješan i u toj ulozi. Ipak, osim zbog talenta, Tom Kruz je poznat i zahvaljujući skandalima, jer je jedna od prvih javno saopštio da je član Sajentološke crkve.

Robert Patinson

Za razliku od ostalih sa spiska, Robert Patinson je veoma kratko prisutan u svijetu filma, ali je za to vrijeme uspio da osvoji srca tinejdžerki koje sa nestrpljenjem iščekuju svaki njegov novi projekat. Upravo zbog toga dospio je na listu najplaćenijih holivudskih glumaca.

Njegova prva uloga bila je u u filmu “Hari Poter i vatreni pehar”, a ubrzo je izabran za glavnu ulogu u vampirskoj trilogiji “Sumrak”. Upravo ovaj film mu je obezbijedio armiju fanova u velikom broju zemalja, ali i nekoliko nagrada.

Vil Smit

U aprilu 2007. godine Newsweek magazin ga je proglasio za “najuticajnijeg glumca u Holivudu”. Karijeru je počeo u drugoj polovini '80-ih godina prošlog vijeka i to kao reper pod imenom The Fresh Prince.

Nakon par godina dobio je i svoju seriju “Princ sa Bel Era” koja se emitovala šest godina. Do sada je četiri puta bio nominovan za Zlatni globus, dva puta za Oskara a osvojio je jedan Gremi. Iako ga svi vole kao komičara i pamte po ulozi u filmu “Ljudi u crnom”, ostvario se i u značajnim ostvarenjima kao što su drame “Ja sam legenda” i “7 Pounds”.

Leonardo Dikaprio

Njegovi brojni obožavatelji i dalje ne razumiju zašto njihov omiljeni glumac još nije nagrađen Oskarom, iako je ostvario niz uloga koje su obilježile svjetsku kinematografiju. Karijeru je počeo 1991, a već dvije godine kasnije zapažen je u filmu “What's Eating Gilbert Grape” u kojem je igrao sa Džonijem Depom. Tokom posljednjih godina snimio je nekoliko značajnih filmova koji su sotvarili veliku gledanost, među kojima su “Shutter Island”, “Inception”, “J.Edgar”, “Veliki Getsbi”, “Vuk sa Vol Strita”, a uskoro će u bioskope stići i “The Revenant”. On će biti upamćen i po kultnoj ulozi u filmu “Titanik”.

Tom Henks

Prema riječima kritičara Tom Henks “drma filmsku industriju već nekoliko decenija”, a publici se predstavio nizom predivnih filmova od kojih je neke sam režirao i producirao.

Trenutno je na listi najomiljenijih glumaca širom svijeta, koji je slavu postigao samo talentom, bez skandala, a na osnovu stanja na bankovnom računu lako je zaključiti da je i jedan od najplaćenijih glumaca.

“Forest Gamp” film u kojem tumači glavnu ulogu, jedan je od onih koji se gledaju po nekoliko puta.

Mark Volberg

Glumac i producent, a nekadašnji maneken i reper Mark Volberg iz svijeta muzike uskočio je u filmsku karijeru. Mnogi filmski znalci opisuju ga kao glumca sa “dramatičnom prezentacijom i realnim smislom za humor, ali i tajming”. Upravo ovo je recept uz pomoć kojeg je uspio da kupi simpatije obožavalaca, ali i da ih zadrži. Osim što je ostvario veliki broj uloga u filmovima, imao je čast da reklamira garderobu za jedan od najpoznatijih brendova “Calvin Kein”.

Met Dejmon

Gumac Met Dejmon, kojeg fanovi porede sa herojem, nagrađen je Oskarom za glavnu ulogu u filmu “Dobri Vil Hanting”. Iako je ostvario mnoštvo različitih uloga u potpuno različitim žanrovima, to ga nije unazadilo već unaprijedilo na listi najpopularnijih glumaca.

Osim glumačkim talentom, publiku je kupio i harizmom, dječačkim izgedom, pa će i u 2015. godini puniti bioskopske sale. Dodatni plus je i njegov humanitarni rad po kojem je poznat.

Bonus video: