Mima snima "Ludi kamen": U prvom planu opet ljepote Crne Gore

“Najvjerovatnije će se zvati 'Ludi kamen', Milan režira, Đorđe Milosavljević piše scenario, biće film i serija... Koliko epizoda to još uvijek ne znam dok se ne završi scenario. To ne zna niko pošto još uvijek ne možemo da procijenimo, a snimanje ćemo početi 1. jula”
116 pregleda 11 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Damira Kalač
Skadarsko jezero, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 11.05.2015. 05:43h

Crnogorski glumac i producent Milutin-Mima Karadžić, otkrio je u razgovoru za Vijesti da će u saradnji sa bratom, režiserom Milanom Karadžićem, uskoro početi sa snimanjem nove serije i filma čiji je radni naziv “Ludi kamen”, a potvrdio je i da je snimanje novih epizoda “Budve, na pjenu od mora” odloženo do daljeg.

“Najvjerovatnije će se zvati 'Ludi kamen', Milan režira, Đorđe Milosavljević piše scenario, biće film i serija... Koliko epizoda to još uvijek ne znam dok se ne završi scenario. To ne zna niko pošto još uvijek ne možemo da procijenimo, a snimanje ćemo početi 1. jula”, ispričao je Karadžić.

On je otkrio da će se jedan dio serije, odnosno filma snimati u Srbiji, a drugi dio u Crnoj Gori.

“Snimaće se jedan dio u Beogradu i Budvi, a ostala radnja će se odvijati na Skadarskom jezeru i to na četiri, pet lokacija”, nagovještava glumac i producent.

Na pitanje da li su se Milan i on odlučili da istovremeno snimaju seriju i film, zbog trenda ili zato što žele da obuhvate što širi auditorijum, on odgovara da je u pitanju i jedno i drugo.

“Znate kada se napravi scenario, pravi se i serija i film da bi mogao to da prodaš i televiziji i bioskopima, kao što imamo i pet epizoda u obliku serija, filma 'Gorčilo' filma. Tako ćemo napraviti i ovu seriju odnosno film. Nema tu trenda, to se prosto danas tako radi svugdje u svijetu, pa ćemo i mi da bismo obuhvatili publiku, potražnju i prodaju”, pojasnio je Karadžić.

Iako je u srpskim medijima objavljeno da će u ovom projektu glumiti pored Karadžića i Dubravka Drakić, Ivana Mrvaljević, Mirko Vlahović i Milica Mihajlović, producent tvrdi da glumačka postava još uvijek nije toliko sigurna da bi se mogla otkriti javnosti.

“Nećemo objaviti imena glumaca, to ne mogu sada da kažem, to nisu mogli ni drugi mediji da objave, osim ako su izmišljali. Ne mogu, jer još uvijek nismo sa njima pričali ni o uslovima i drugim stvarima, pa onda prosto može neko da otpadne i ne želim da najavljujem, a da taj neko na kraju ne igra”, ističe on.

Glumac i producent ipak potvrđuje da je cilj ekipe realizatora da okupi glumce iz regiona.

“Ex-Yu ekipa je definitivna i definitivno je da je u pitanju komedija”, otkriva Mima Karadžić, čija će se serija kako se šuška baviti sukobom moderne i tradicionalne porodice.

Ukoliko sve bude teklo po planu, publika će prve epizode moći da pogleda već tokom jeseni.

Skadarsko jezero će snimati kamerman Discovery kanala

Prema riječima Mime Karadžića, od popularne serije “Budva na pjenu od mora” nije se odustalo, već je snimanje stopirano na neodređeni period.

“Prosto sada nismo imali uslove da nastavimo, odlučilo smo da radimo ovaj film i seriju. 'Budva...' je malo skuplja i čekamo malo bolju podršku sponzora...”, ispričao je on.

Sa druge strane, glumac i producent otkriva da nova serija neće radnjom podsjećati na njegove ranije projekte, pa ni na “Budvu...”.

“Pošto se dešava danas, neće biti slično sa 'Gorčilom', a što se tiče 'Budve...' jedino što će biti slično je što će kadrovi Skadarskoj jezera biti snimljeni bolje nego što je iko ikada ranije snimio. Zato što smo angažovali sve moguće varijante od helikoptera do brodova da bismo snimili Skadarsko jezero onako kako ono i zaslužuje”, najavio je Karadžić.

“Mislim da će napraviti fantastičnu sliku Skadarskog jezera”, tvrdi on i dodaje da planiraju promociju ovog nacionalnog parka, čak i bolje nego što je to urađeno za Budvu.

“Ono što znam sigurno je da nam dolazi snimatelj sa kanala Discovery da snima Skadarsko jezero i mislim da ćemo to uraditi i bolje, jer je jezero fantastično za snimanje i obišli smo sve lokacije kako bismo mogli da napravimo sjajnu priču”, istakao je on.

Bonus video: