UPRKOS PRIJETNJAMA

SAD: Bioskopi riješeni da prikažu film "Intervju"

Film "Intervju" je parodija o dvojici američkih novinara koji planiraju ubistvo sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una
3 komentar(a)
film Intervju, Foto: Reuters
film Intervju, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.02.2019. 14:38h

Uprkos prijetnjama, nekoliko nezavisnih bioskopskih sala u Americi odlučilo je da za katolički Božić prikaže spornu komediju studija Soni, "Intervju".

Jedan bioskop u Ostinu, u Teksasu i jedan u Atlanti, u Džordžiji, bili su prvi koji su danas najavili prikazivanje političke satire o Sjevernoj Koreji koja je izazvala hakovanje stranice Sonija.

U svom saopštenju, Soni navodi da ova "ograničena", božićna projekcija predstavlja dio napora studija da publici učini film dostupnim, te da će u narednim danima dodati još platformi i bioskopa za distribuciju.

Nakon što su hakeri prošle sedmice zaprijetili nasiljem u slučaju prikazivanja filma, mnogi bioskopi su otkazali najavljene projekcije, a sam studio Soni je povukao kontroverzno ostvarenje iz distribucije.

Ta odluka je, međutim, izazvala lavinu kritika u zemlji, a među onima koji su osudili taj potez bio je i američki predsjednik Barak Obama.

U međuvremenu, FBI je saopštio da tragovi operacije masovnog hakovanja, u okviru koje je nekoliko novih filmova, privatnih imejlova i drugih dokumenata procurilo na internetu, vode do Sjeverne Koreje.

Film "Intervju" je parodija o dvojici američkih novinara, igraju ih Set Rogen i Džejms Franko, koji planiraju ubistvo sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.