ČEKA SE PREMIJERA

Soni: Tražimo mogućnosti za prikazivanje filma Intervju

Film "Intervju", čiji je budžet bio 42 miliona dolara, između ostalog na karikaturalan način prikazuje atentat na sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una
0 komentar(a)
Intervju, Foto: Screenshot (YouTube)
Intervju, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.12.2014. 10:14h

Američka kompanija Soni (Sony) saopštila je da razmatra različite mogućnosti kako bi film "Intervju" ipak počeo da se prikazuje, nakon što je donijeta odluka da se otkaže njegov izlazak u američke bioskope.

U novom saopštenju Soni navodi da se prethodna odluka nije odnosila na definitno povlačenje filma iz bioskopa, već da je samo otkazano njegovo prikazivanje na Božić.

Produkcijska kuća Sony Pictures otkazala je u srijedu prikazivanje svog filma "Intervju" o Sjevernoj Koreji, pošto je bila izložena hakerskim napadima.

Istražitelji Federalnog istražnog biroa (FBI) vjeruju da napadi potiču iz Sjeverne Koreje i da odatle dolaze terorističke prijetnje bioskopima koji su planirali da prikazuju film.

Predsjednik SAD Barak Obama izjavio je da je Soni "pogriješio" jer je otkazao prikazivanje filma, kao i da će SAD odgovoriti na hakerski napad.

Sjeverna Koreja je sinoć demantovala da iza stoji napada na Soni, ali je i ponovila da film "Intervju" predstavlja izrugivanje toj zemlji i njenom vođi.

Film "Intervju", čiji je budžet bio 42 miliona dolara, između ostalog na karikaturalan način prikazuje atentat na sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.

Kina: Parodija o Kimu posljedica "kulturne arogancije"

Kineski državni mediji oštro su kritikovali američku parodiju o Sjevernoj Koreji kao posljedicu "bezosjećajne kulturne arogancije", ističući kao pogrešno da se američki filmski stvaraoci izruguju sjevernokorejskom lideru Kim Džong Unu.

Poruke iz Kine stižu u trenutku kada SAD upozoravaju Sjevernu Koreju da bi mogla da se suoči sa posljedicama zbog hakerskog napada na holivudski studio Sony Pictures, zbog filma "Intervjuu".

Preporučujemo za Vas