Brčko kao folkolog: Dom zdravlja kao iz horora, sve se raspada

Uvijek ću se rado odazvati da ima neke koristi od mene. Da krene ta nesretna scena. Ne moramo da imamo ovu zvaničnu kinematografiju koja je na “aparate budžeta”
89 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2014. 06:27h

Podgorički vizuelni umjetnik Goran Nikčević, alijas Brčko Brčković dobio je jednu od uloga u filmu "Folkolin 500mg" koji je nedavno grupa "Oni momci" najavila trejlerom na YouTube servisu.

"Nisam dobio scenario, ne znam o čemu se radi tu. Samo sam improvizovao, glumio ljekara u par scena. Folkologa, doktora Brčkulentija", otkrio je Brčko za "Vijesti", autor filma "Birziminum pade mi na um" koji je izašao ove godine.

Brčko je kazao da autore “Folkolina 500mg” zna sa festivala i "iz kafana", te da se rado odazvao njihovom pozivu da učestvuje.

"Uvijek ću se rado odazvati da ima neke koristi od mene. Da krene ta nesretna scena. Ne moramo da imamo ovu zvaničnu kinematografiju koja je na “aparate budžeta”, nego napravimo našu andergraund scenu, 10-15 filmova godišnje pa će krenuti to", uvjeren je on.

Kaže da je snimao dva dana, u Kliničkom centru u Podgorici i u Domu zdravlja na Bioču.

"Dom zdravlja odlično izgleda, kao iz horor filmova, sve se raspada. Mislim da će to biti filmično", dodao je Brčko.

On je pohvalio grupu "Oni momci", kazavši da su potpuno profesionalno pristupili poslu, te da je atmosfera bila super i da je snimanje za njega bilo lijepo iskustvo.

"Podržavam ne samo njih nego i sve ostale entuzijaste u filmu, samo neka rade. Dovoljno je imati dobru ideju i malo organizacije, sad je bogu hvala oprema dostupna", smatra Brčko.

Film "Folkolin 500mg", kako je najavljeno, biće premijerno prikazan u KIC-u "Budo Tomović" u Podgorici za desetak dana, tačan datum još je nepoznat.

Bonus video: