Fon Trir: Trijezan ne mogu više da snimam filmove

Fon Trir je ranije pio bocu votke na dan, ali je alkohol takođe kombinovao sa različitim vrstama droge kako bi bio kreativan
2 komentar(a)
Lars fon Trir, Foto: Shutterstock
Lars fon Trir, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.11.2014. 13:42h

Kontroverzni danski režiser Lars fon Trir izjavio je da neće više moći da snima filmove, pošto je prestao da konzumira alkohol i droge. U svom prvom intervjuu u posljednje tri godine, datom danskom dnevnom listu "Politiken", Fon Trir je rekao:

"Nijedan kreativni izraz nekog bivšeg alkoholičara ili narkomana nikad nije imao bilo kakvu umjetničku vrijednost", prenio je Rojters. To je prvi intervju proslavljenog danskog režisera otkad su ga organizatori Kanskog festivala 2011. proterali sa tog događaja pošto je na novinskoj konferenciji u svrhu promovisanja svog filma "Melanholija" u šali izjavio da je nacista. Fon Trir, koji je šokirao svjetsku bioskopsku publiku seksualno eksplicitnim filmovima kao što su "Antihrist" i "Nimfomanka", najavio je da će biti trezan 90 dana počev od prošle nedjelje i da svaki dan pohađa sastanke udruženja liječenih alkoholičara. On je u intervjuu "Politikenu" rekao da je ranije pio bocu votke na dan, ali je alkohol takođe kombinovao sa različitim vrstama droge kako bi bio kreativan. "Nikome ne mogu da preporučim da to radi. To je veoma opasno i glupo na više načina", istakao je danski režiser. Fon Trir, oženjeni otac četvoro djece, dodao je da je došao do tačke kad je morao da izabere između sebe kao ljudskog bića i sebe kao režisera.

Bonus video: