"Game of Thrones" kao film?

"Serija možda postane prevelika za male televizijske ekrane", kazao je glumac
1 komentar(a)
Tajvin Lanister, Foto: Telegraph.co.uk
Tajvin Lanister, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 20.11.2014. 15:05h

Britanski glumac Čarls Dens, koji u popularnoj seriji "Game of Thrones" igra Tajvina Lanistera, otkrio je da postoji mogućnost da ćemo u budućnosti gledati dio ove sage u bioskopima. "Serija možda postane prevelika za male televizijske ekrane", kazao je glumac za britanski "Telegraph" i dodao da su autori HBO-ovog hit serijala već pričali o prebacivanju na veliko platno.

"Postoji ideja da se na kraju napravi film, ali ne znam sa kakvim scenarijom, jer treba toliko toga staviti u film", kazao je glumac.

Ovo nije prvi put da se priča transforimsanju "Game of Thronesa" iz serije u film. Džordž RR Martin, autor istoimene knjige po kojoj se radi serija, rekao je u martu ove godine da ima dovoljno materijala za bioskopsko ostvarenje. Ali je dodao, govoreći na njujorškoj premijeri četvrte sezone, da bi za veliko platno bio potreban ogroman budžet.

"Sve zavisi od toga koliko dugo će trajati serija. Da li će to biti sedam, osam godina ili čak deset. Knjige postaju opširnije i možda će biti potreban neki dodatak, kao recimo 100 miliona za dva sata. Znate, oni zmajevi rastu", dodao je autor.

On je sugerisao i da bi serija novela "The Tales of Dunk and Egg" mogla poslužiti kao inspiracija za seriju ili film(ove). Priča prati putovanja viteza i plemića aristokrate, a Martin je istakao da ima spermne na desetine priča o njima.

Bonus video: