Brčko najavio drugi dio filma „Birziminum pade mi na um”

"Radnja se dešava 50 godina u budućnosti kada se dva Podgoričanina upoznaju sa svojim klonovima, 18 godina nakon što su dali svoje ćelije jednoj firmi"
54 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2014. 19:45h

Crnogorski multimedijalni umjetnik Goran Nikčević, alijas Brčko Brčković, najavio je da će snimati nastavak njegovog filma "Birziminum pade mi na um". On je "Vijestima" otkrio da su pripreme već počele, te da bi trebalo da prva klapa padne tokom iduće godine.

Brčko je najavio da će u filmu, koji će imati naučno- fantastične elemente, ponovo igrati naturščici.

"Radnja se dešava 50 godina u budućnosti kada se dva Podgoričanina upoznaju sa svojim klonovima, 18 godina nakon što su dali svoje ćelije jednoj firmi. Po tadašnjem zakonu klonovi su dužni da izdržavaju svoje biološke očeve i tu dolazi do sukoba", otkrio je Brčko.

Film "Birziminum pade mi na um" publika je bila u prilici da pogleda na FIAT-u i Smotri kratke video forme. Autor je kazao da je zadovoljan reakcijama.

"Odlično je primljen, dobio sam tačno ono što sam i očekivao. Scene iz filma se prepričavaju po gradu, a pjesme koje su poslužile za 'saundtrek' su postale lokalni hitovi, vidim da ih djeca zvižduću na ulicama", kazao je Brčko.

On potpisuje scenario i režiju, montažu Srđa Stanojević, a direktor fotografije je bio Rajko Krgović. U filmu osim Brčka glavne uloge igraju Blažo Janković, Gordana Nikač i Miodrag Manerik.

Bonus video: