Podgorički akcenat sam odavno usvojio

Trifunović je povodom premijere komedije "Mali Budo" u Podgorici, koja će biti održana u petak 26. septembra u 20 sati u Cineplexxu, pričao o poznanstvima sa Crnogorcima, stereotipima...
181 pregleda 11 komentar(a)
Sergej Trifunović, Foto: Privatna arhiva
Sergej Trifunović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.09.2014. 14:17h

Sergej Trifunović, popularni srpski glumac, koji je osim po glumačkom talentu poznat i kao humanitarac, nedavno je dobio priliku da za potrebe filma “Mali Budo” uđe u kožu Crnogorca.

Trifunović je povodom premijere ove komedije u Podgorici, koja će biti održana u petak 26. septembra u 20 sati u Cineplexxu, pričao o poznanstvima sa Crnogorcima, stereotipima, a na molbu da otkrije nešto više o svom liku, on je kazao:

“Nezgodno je govoriti o bilo kom filmu koji napraviš. Svaki je sam po sebi autohtono djelo, i ako sve što si imao reći, nije u samom filmu, onda je svakako suvišno pričati o tome. Žanrovski, a ovo je prije svega žanr mentaliteta, on je negdje između “Đekne” i “Torentea”. Recimo".

“Mislim da dobar dio tih šala, sami Crnogorci plasiraju. Naravno da su ponosni što su dio urbane legende, pa čak i vica”

Trifunović je u razgovoru za “Vijesti” potvrdio da je kako bi se što bolje uživio u svoju ulogu, kao inspiraciju koristio poznanstva sa Crnogorcima koji žive u Beogradu.

“Jako, jako puno. Ja sam davno taj podgorički, privatno usvojio i sa svojim prijateljima Crnogorcima, isključivo tako i komuniciram. Užasno živo narečje i dijalekat”, kazao je poznati glumac, koji stereotipe komentariše riječima: “U svakoj šali, malo šale”.

“Mislim da dobar dio tih šala, sami Crnogorci plasiraju. Naravno da su ponosni što su dio urbane legende, pa čak i vica”, objasnio je on, a zatim pristao da izdvoji svog najdražeg Crnogorca u glavnom gradu Srbije.

“Kad pomislim na najboljeg i najdražeg čovjeka koga znam, iskrsne mi slika Žarka Paspalja. A s obzirom da je on iz Crne Gore, neka on bude taj”, odgovorio je Trifunović koji je simpatije novih generacija osvojio ulogama u filmovima “Munje”, “Kad porastem biću kengur” i serijom “Crni Gruja”.

Srpski mediji nedavno su plasirali informaciju da bi se snimanje “Crnog Gruje” moglo nastaviti, te da će se u naslovnoj ulozi ponovo naći upravo Trifunović, koji je za “Vijesti” to prokomentarisao kratko, ali jasno.

“Ne da ja znam, bogomi”, odgovorio je srpski glumac, kojeg je u toj seriji kasnije zamijenio kolega Nenad Jezdić.

Trifunović nije želio da izdvaja razlike u njihovom tumačenju “Crnog Gruje”, pa je istakao da su se obojica veoma dobro snašla u tom liku. Trifunović je bio škrt na riječima, ali i duhovit i kada je riječi o projektima koje planira u budućnosti.

“Ne smijem da vam kažem, moraću da se ubijem”, kazao je glumac.

Kako da ne pomognem, kad mogu?

Trifunović je “Vijestima" ispričao i šta ga je navelo na to da postane veoma aktivan u humanitarnim akcijama.

“Potreba. A bio sam u situaciji, pa kako onda da ne izguram to do kraja? Naš humanitarni fond 'Podrži život', vrlo je aktivan. Otpremiti smo već desetak djece na razne operativne zahvate, uglavnom uspješne.

Najviše bih volio da takav fond ne mora da postoji, ali eto”, rekao je Trifunović, koji je zvijezde koje su nedavni “Ice Bucket Challenge” iskoristile za ličnu promociju, prokomentarisao jednostavno sa “Pi".

Bonus video: