Bećković: Rad na filmu "Mali Budo" bio je naporan, ali to ga je činilo i lijepim

"Mali Budo" naćiće se na repertoaru bioskopa Cineplexx u podgoričkom Delta Cityu od 25. septembra
91 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2014. 16:41h

"Rad na filmu "Mali Budo" bio je naporan, ali to ga je činilo i lijepim", kazao je reditelj Danilo Bećković na konferenciji za medije održanoj u bioskopu Cineplexx Ušće u Beogradu povodom njegovog novog ostvarenja o sinu podgoričkog hirurga koji od krvne osvete bježi u Beograd.

"Na momente sam se osjećao kao da sam u bioskopu, a ne na setu. Mislim da smo se od samog početka svi osjećali sigurnim u to što radimo i da nam je to dalo slobodu da se igramo i eksperimentišemo", ispričao je reditelj.

On je kao dobar primjer naveo situaciju kada je ekipa koja je radil na filmu morala da promjeni lokaciju zbog kiše. Tada je svako imao neku ideju kako da se novi objekat još bolje iskoristi što je rezultiralo jednom od po njemu najboljih i najsmješnijih scena u filmu.

"Film je kolektivna umjetnost i mislim da sam tek sada u punoj mjeri razumio koliko reditelj zavisi od dobre ekipe", istakao je Bećković.

""Mali Budo" je nastao kao pokušaj da se mentalitetska filmska komedija prilagodi 21. vijeku, pošto se mentalitet već prilagodio. Trudili smo se da film bude dinamičan, višeslojan i da se uprkos crnom humoru na kraju ispostavi kao priča o velikom prijateljstvu koje obično nastaje iz nesporazuma", objasnio je scenarista Dimitrije Vojnov.

On je otkrio da Bećković radio na scenariju sa njim više nego što se to inače od reditelja zahtjeva.

"Osjećam da imam sreće što se Danilo opredijelio za režiju, a ne za pisanje, jer u tom slučaju ne bih imao posla. On stvarno jako dobro piše i razume dramaturgiju", rekao je Vojnov kroz smijeh.

Bećković je kazao da sa Vojnovim sarađuje godinama i da se njih dvojica toliko dobro poznaju da ponekad ne može da prepozna ko je što napisao u zajedničkom scenariju.

U filmu koji će premijeru doživjeti 24. septembra u Sava Centru u Beogradu glavne uloge igraju Petar Strugar, Sergej Trifunović, Tihomir Stanić, Andrija Milošević i Hristina Popović, a Bećković je kazao da je odabir glumaca bio najlakši dio u radu na ovom filmu.

"Trudili smo se da svaki junak u filmu ima neku osobinu koja ga izdvaja, ali su glumci unaprijedili našu osnovnu postavku i izvukli maksimum iz scenarija", otkrio je on.

Jedan od glumaca, Andrija Milošević kazao je da je zadovoljan radom na "Malom Budu" i predvidio svijetlu budućnost reditelju.

"Danilo, pored toga što mi je brat, mi je i reditelj. Ima rijedak talenat za posao kojim se bavi, suptilno vodi aktere kroz priču, pravi dobar odabir glumaca i dopušta filmu da diše i živi", izjavio je on.

"Mali Budo" naćiće se na repertoaru bioskopa Cineplexx u podgoričkom Delta Cityu od 25. septembra.

Galerija

Bonus video: