ULOGA U KOMEDIJI "2ND BORN"

Da li su roboti budućnost Holivuda?

Naredni film ambicioznog reditelja Tonija Keja “2nd Born” neće imati samo ljude u glumačkoj postavi
70 pregleda 0 komentar(a)
Robot, Foto: Shutterstock
Robot, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.01.2019. 21:19h

Reditelj Toni Kej, najpoznatiji po filmu American History X, planira da angažuje robota sa vještačkom inteligencijom da igra u njegovoj predstojećoj komediji “2nd Born”.

Kej i producent Sem Koze traže način da zaobiđu kompjuterski generisane efekte u korist robota koji bi bio uvježban različitim tehnikama i angažovan kao glumac. Njih dvojica se nadaju da će i Screen Actors Guild priznati robota kao glumca.

“2nd Born” je nastavak filma “1st Born”, indi komedije koju je režirao Ali Atšani, a u kojoj su igrali Val Kilmer i Tom Berendžer. Kej se nada da će naučiti robota raznim glumačkim vještinama za potrebe njegovog filma.

Još nije poznato kako on namjerava da ovo sprovede, logistički gledano, ali je reditelj u toj namjeri vrlo ozbiljan. Malo je otkrivenih detalja, no, sigurno je da Keja i Kozea očekuje dosta posla kako bi omogućili robotu odgovarajući trening.

Što se ostatka glumačke ekipe tiče, očekuje se da se svi iz postave prvog filma vrate na veliko platno. Da li robot može biti bolji glumac od njegovih živih kolega ostaje da se vidi.

Kejev film “American History X” je u vrijeme svog izlaska ‘98. izazvao kontroverze, pa je i sam reditelj tražio da se njegovo ime ukloni sa projekta zbog finalne verzije filma. Kej je tokom karijere radio i spotove za muzičke zvijezde kao što su Džoni Keš i Red Hot Chili Peppers.

Ideja o ubacivanju robota sa vještačkom inteligencijom u svijet glume je inovativna i biće zanimljivo vidjeti kako će je publika i kritika prihvatiti kada se “2nd Born” nađe u bioskopima.

Ako ideja uspije, vrlo je moguće da ćemo u bliskoj budućnosti vidjeti robota među nominovanim za Oskara ili Zlatni globus, a Toni Kej bi mogao postati prvi u dugom nizu reditelja koji su odlučili da se umjesto udovoljavanja egoističnim ljudskim glumcima okrenu radu sa robotima koji su naučeni da se ne raspravljuju.

Za sada nije poznato kada se može očekivati da se “2nd Born” pojavi u bioskopima.

Preporučujemo za Vas