Večeras na TV Vijesti: Kriza srednjih godina

"Kriza" prati četiri prijatelja, koji u zrelim godinama počinju da se ponašaju kao pubertetlije, a vođeni mišlju da rokeri imaju više uspjeha kod žena odlučuju da osnoju svoj bend
86 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2014. 09:21h

Humoristička serija "Kriza srednjih godina" počeće da se emituje večeras od 19.10 na Televiziji Vijesti.

Projekat je radila provjerena ekipa na čelu sa scenaristom Feđom Isovićem, koji je publici poznat zahvaljujući seriji "Lud, zbunjen, noramalan".

"Kriza" prati četiri prijatelja Aleša (Nikola Kojo), Mirona (Enis Bešlagić), Kiflu (Aleksandar Seskan) i Jeremiju (Mirvad Kurić), koji u zrelim godinama ponovo počinju da se ponašaju kao pubertetlije, a vođeni mišlju da rokeri imaju više uspjeha kod žena odlučuju da osnoju svoj bend.

Isoviću je za ideju sitkoma “Krize” poslužio benda Karne čiji je član, zajedno sa još nekim glumcima iz serije “Lud, zbunjen, normalan”.

“Bend je bio inicijalna kapisla. Učinilo mi se da je to što se dešava oko nas dok sviramo na koncertima i probama interesantno i da bi se od toga mogao napraviti dobar sitkom. Počeo sam da pišem, međutim, dosta toga sam prilagodio formatu, tako da je to izmišljeni scenario koji podsjeća na istinite događaje”, otkriva za Vijesti Feđa Isović.

Serija “Lud, zbunjen, normalan” je u Crnoj Gori veoma gledana, a Isović obećava da će i “Kriza” biti interesantna publici jer je slična prethodnom projektu.

“Kada radim sitkom držim se provjerene formule, a to je da zaplet čini humor, tako da sam se i u Krizi koncentrisao na to da pravim dobre i duhovite zaplete koji će sami po sebi biti smiješni. Kada dovedete karakter u smiješnu situaciju, onda je lako napisati i smiješan dijalog. Nema izmišljanja tople vode, radio sam sa jednakim entuzijazmom i po istom principu kao prethodnu seriju”, priča Isović, dodajući da je ponosan na reakcije koje je serija izazvala tokom prikazivanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

“Po gledanosti vidimo da nije ništa slabija, ako nije i bolja je od 'Lud, zbunjen, noramalan'”, pohvalio se on. I ovu seriju radila je poznata postava, ali su se potrudili da se ne ponavljaju glumci iz ranijeg projekta.

“Kad ulazite u novi projekat, logično je da se pokuša sarađivati sa novim, ali publici dobro poznatim licima iz regiona. Trudili smo se da postava bude drugačija, jer se obje serije emituju u isto vrijeme. Najviše smo radili na podjeli uloga, sigurno jedno godinu dana, jer nijesmo htjeli da to prepustimo slučaju. Dugo smo razmatrali ko bi bio idealan za koju ulogu i mislim da smo na kraju to isplatilo jer imamo sjajnu podjelu koja je profesionalno donijela karaktere”, otkriva Isović, dodajući da je kriza srednjih godina samo lajt motiv serije kroz koju se provlače i aktuelne teme.

“U seriji se dešavaju životne stvari. To što se dešava oko mene, iskoristim i prilagodim formatu”, kaže Isović.

Za sada su snimljene dvije sezone serije “Kriza”, a svaka ima po 12 epizoda.

“Sezone su veoma kratke, a po onome kako je prihvaćena siguran sam da će biti nastavka. Međutim, trenutno smo u projektu “Lud, zbunjen, normalan”, tako da ćemo tek nakon toga raditi Krizu”, zaključuje Isović.

Pola godine piše jednu, a zatim pređe na drugu seriju

Po što uporedo radi scenarije za dvije slične serije, Isović objašnjava kako tačno zna koji je zaplet za “Lud, zbunjen, normalan”, a koji za “Krizu”.

“Pišem nekih pola godine Krizu, pa pola drugu seriju. Prije nego što počnem da pišem Krizu pregledam epizode, pročitam scenario i za čas se uključim u priču i karaktere. Tako je i sa Lud, zbunjen, normalan”, kazao je Isović.

Bonus video: