Isović: Lud zbunjen normalan i Karne funkcionisaće i bez Grbića

Isović je “Vijestima” objasnio da se Grbić odselio u SAD, što ne znači da je njihova saradna potpuno okončana.
414 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2014. 19:28h

Bosansko - hercegovački sastav “Karne”, koji predvodi scenarista serije “Lud zbunjen normalan” (LZN) Feđa Isović, ostao je bez frontmena Miraja Grbića, glumca kojeg nećemo gledati ni u narednoj sezoni popularnog sitkoma.

Isović je “Vijestima” objasnio da se Grbić odselio u SAD, što ne znači da je njihova saradna potpuno okončana. U bendu će ga zamijeniti Almir Kurt Kugla.

"Miraj ostaje naš istureni član benda u Americi i vjerovatno će i dalje dolaziti i svirati sa nama. Almir Kurt je naš stari drug, iz slične je branše bavi se glumom i grafičkim dizajnom, a igrao je čak i u nekoliko epizoda LZN. Izvrstan je pjevač, a malo je poznato da je upravo on pjevao najavnu špicu serije", priča Isović, gitarista i prateći vokal “Karni”.

On ističe da se Kugla odlično snašao u ulozi pjevača, i otkriva nove detalje o bendu.

"On je bio prvi pjevač Karni pa je dobio dijete i zbog privatnih obaveza napustio bend. Imamo i novog bubnjara, i nadam se da ćemo se već narednog mjeseca kroz svirke družiti sa publikom", obećava Isović.

Uz uvježbavanje starih pjesama, Isović kaže, da na probama već nastaju i nove.

" Vjerovatno ćemo i izbaciti singl na proljeće, a na prvoj narednoj svirci izvešćemo i nekoliko novih pjesama", siguran je Isović.

Od objavljivanja prvijenca grupe “Karne”, albuma “Diktatura amatera”, prošlo je skoro godinu dana, a članovi su na čelu sa Isovićem zadovoljni kako ga je publika prihvatila.

"Imamo dobar fidbek" - kaže on. Bend je do sada svirao najviše po BiH, a Isović se nada da će se uskoro predstaviti i u ostalim jugoslovenskim republikama.

"I ne bismo da se previše zna o nama. Radimo polako, bez preše. Svirali smo u Hrvatskoj, a dugo pregovaramo oko Beograda i mislim da ćemo uspjeti da obavimo ove godine. Nadamo se i pozivu u Podgorici", nije krio očekivanja Isović.

On je sa nama podijelio informaciju da Miraja Grbića nećemo gledati ni u novoj sezoni LZN.

"Miraj je u Americi, ali je i ovdje. Amerika nije više toliko daleko, kao što je nekad bila. Nedavno sam čuo da se nekad od mog Trebinja do Sarajeva vozom Ćiro putovalo deset sati, a sad manje od toga Miraj putuje iz Sarajeva do Amerike. Dakle, po potrebi će dolaziti i na snimanja filmova i serija, ali i da svira. Na njega i dalje računamo i u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, bez obzira na to što se u novoj sezoni neće pojavljivati - smatra Isović, koji iako osma sezona tek treba da počne da se prikazuje, već razmišlja o novoj.

Imaju novog pjevača i bubnjara: Karne (foto: Facebook)

Nastavak sitkoma “Lud, zbunjen, normalan” donijeće i nove likove.

"Sa novim glumcima sam više nego zadovoljan. Dosta nam treba da napravimo podjelu, veoma dugo vagamo producent, reditelj i ja, puno kafe i gemišta popijemo dok se ne odlučimo za određenog glumca. U novoj sezoni pojaviće se i Ljubomir Bandović, glumac iz Srbije koji je odlično nadomjestio Čombetovo mjesto u seriji", priča Isović.

LZN traje kao španska sapunica, a do sada je snimljeno preko 150 epozoda. No, Isović i dalje nalazi teme za scenario.

"Koliko ima potražnje, toliko će biti i tema. One ne mogu da nedostaju, jer su svuda oko nas. Epizode koje sada radimo, odišu novom svježinom i iskustvom koje zrači iz svih nas. Eto, otkriću vam da je 163. epizoda po mom mišljenju najbolja od svih", pohvalio se Isović obećavši da će ići do 200.

"Ubijeđen sam da ćemo snimiti još 50-ak epizoda pa ćemo vidjeti. Dok god bude interesovanja mi ćemo raditi seriju. Samo da bude zdravlja, pa ćemo i snimati", zaključuje Isović.

Beton postava za „Krizu”

Nakon uspjeha serije “Lud, zbunjen, normalan”, produkcijska kuća Fist angažovala je Isovića kao scenaristu za još jedan projekat. U pitanju je serija “Kriza” u kojoj glavnu ulogu igra Nikola Kojo.

O tome koliko se ta serija razlikuje od LZN Isović priča:

"Razlikovaće se onoliko koliko se svaki sitkom razlikuje od drugog sitkoma. Takođe je različita i postavka, ali će forma sitkoma biti ista. Upravo smo u snimanju druge sezone i više smo nego zadovoljni kako je to ispalo sa sjajnim Kojom, Enesom Bešlagićem, Aleksandrom Seksanom, Mirvadom Kurićem, Marijom Pikić. To je beton postava glumačka. Dovoljno je pogledati reakcije, serija je bila najgledaniji program u Hrvatskoj", pohvalio se on.

Međutim, nije znao da kaže, hoćemo li uskoro tu seriju gledati i u Crnoj Gori.

"To je svježa serija, tek je napravljena i emitovana u Hrvatskoj. Znate da je i “Lud, zbunjen, normalan” dosta kasnio u Crnoj Gori, mislim čak tri, četiri godine. Dogovori oko emitovanja idu nekako sporo, ali se ipak dese, tako da sam ubijeđen da će i publika u Crnoj Gori pogledati “Krizu” , nada se Isović.

Galerija

Bonus video: