Voditelj podnio ostavku zbog uvrede na račun Sare Pejlin

Bašir je, poslije izjave Pejlinove da je zaduženost SAD jednaka ropstvu, rekao da bi neko trebalo da obavi nuždu u njenim ustima, aludirajući na staru kaznu za robove
1 komentar(a)
Martin Bašir, Foto: Beta/AP
Martin Bašir, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.12.2013. 09:18h

Voditelj američke televizije MSNBC Martin Bašir podnio je danas ostavku, tri nedjelje poslije skandala koji je izazvao uvredljivim komentarima na račun bivše republikanske kandidatkinje za potpredsjednika SAD Sare Pejlin.

Bašir se u poruci gledaocima izvinio za "svoje nepromišljene komentare".

"Nadam se da će sve moje kolege na ovoj izuzetnoj tv mreži moći da se fokusiraju na važna pitanja bez ometanja koja sam im pravio ja ili moji nepromišljeni komentari", rekao je on.

Prošlog mjeseca, Bašir je, poslije izjave Pejlinove da je zaduženost SAD jednaka ropstvu, rekao da bi neko trebalo da obavi nuždu u njenim ustima, aludirajući na staru kaznu za robove.

On se odmah poslije te izjave izvinio, ali je polemika nastavljena u javnosti, zbog čega je on otišao na višednevni odmor. Voditelj je na toj televiziji radio tri godine, i prestanak emitovanja njegove popodnevne emisije ostaviće veliku prazninu u programu te kuće.

Odlazak Bašira sa MSNBC podudario se sa odlaskom holivudskog glumca Aleksa Boldvina i otkazivanja njegove emisije poslije dvije nedelje, zbog homofobičnih uvreda koje je uputio jednom fotoreporteru tokom svađe na ulici.

Boldvin se takođe izvinio za taj incident, ocijenivši da su "riječi važne" i da će ih "ubuduće pažljivije birati".

Bonus video: