IGRA PRIJESTOLA

Bivši učesnik „Velikog brata” glumi „Neokaljanog”

“Prije mjesec dana pozvan sam na kasting. Mogao sam da biram između uloge roba ili Neokaljanog"
108 pregleda 1 komentar(a)
Horvat Čagalj, Foto: Facebook
Horvat Čagalj, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.02.2019. 13:08h

Nekadašnji učesnik regionalnog rijalitija “Veliki brat”, Hrvat Horvat Čagalj dobio je ulogu u četvrtoj sezoni HBO serije “Igra prijestola”. On će igrati “Neokaljanog”, odnosno jednog od vojnika prinzece Deneris Targarijen.

“Prije mjesec dana pozvan sam na kasting. Mogao sam da biram između uloge roba ili Neokaljanog. Za ulogu roba tražili su da se ošišam na kratko, ali to sam odbio”, otkrio je Čagalj za 24 sata.

“Cijelu prošlu nedjelju imali smo vježbe u vojnom kampu od sedam ujutro do šest uveče. Britanski vojnik sa nama uvježbava koreografiju, okrete i marširanje“, kaže on i dodaje da je veoma ponosan na to što će igrati u svojoj omiljenoj seriji.

“Snimanja su naporna jer traju cijeli dan, ali je zanimljivo. Sreli smo sve glavne glumce. Baš je lijepo vidjeti kako se radi visokobudžetna produkcija. Sve u svemu, super iskustvo”, oduševljen je Čagalj.

Bivši ukućanin “Velikog brata” je dizajner, živio je u Londonu, a navodno se zabavljao sa britanskom pjevačicom porijeklom sa Kosova Ritom Orom.

“Igra prijestola” osim u Dubrovniku, snimaće se i u Splitu, a za statiranje, koje se plaća dvjesta kuna (oko 26 eura) po danu, prijavilo se nekoliko stotina ljudi.