Nova hit serija na TV Vijesti - "Kako vrijeme prolazi"

Serija "Kako vrijeme prolazi" snima se od 2010, a do sada je napravljeno 120 epizoda
526 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2013. 18:28h

Jedna od najgledanijih turskih serija, "Kako vrijeme prolazi" uskoro će početi da se emituje na Televiziji “Vijesti”.

Priča o uništenoj porodici koja na sve načina pokušava da se uzdigne, osvojila je gledaoce u svijetu, a prati život kapetana duge plovidbe Alija Akarsua i njegovu suprugu Džemile.

Radnja serije smještena je u 1967. godinu. Velika ljubav Alija i Džemile, koji imaju četvoro djece, ruši se kada se kapetan vrati sa jedne od svojih plovidbi i mijenja život svojoj porodici. Njegova supruga Džemile primjećuje njegovo krajnje neobično ponašanje i uskoro pronalazi razlog za to. U pitanju je nova Alijeva ljubav, mlada Holanđanka Karolin koja je samo početak dugog i bolnog razdoblja ispunjenog traumatičnim sjećanjima i nerazjašnjenim odnosima.

Alijeva mračna strana je potpuno neizdrživa i dok se Džemile razmišlja da li može da pređe preko prevare i oprosti, on odlučuje da rasturi porodicu, birajući mladu ljubavnicu Karolin. Ovaj trenutak je prekretnica za porodicu Akarsu, koju će čvrsta Džemile ipak sačuvati.

Serija "Kako vrijeme prolazi" snima se od 2010, a do sada je napravljeno 120 epizoda.

Glavne uloge povjerene su poznatim turskim glumcima – kapetana Alija Akarsua tumači Erkan Petekaja, koji je za ovu ulogu dobio čak 17 nagrada, dok njegovu suprugu Džemile glumi Ajča Bingol. Tu su i Bilma Eles, koja se našla u ulozi plavokose Karolin, kao i Jildiz Čari Atiksoj koja igra najstariju kćerku Alija i Džemile Berin.

U ulogama djece su i Farah Zejnep Abdulah, kao kćerka Ajlin, i Aras Bulut Inemli kao sin Mete. Ulogu majke kapetana Alija tumači čuvena turska glumica Meral Četinkaja, gledaocima televizije Vijesti poznata kao majka Onura, glavnog junaka serije "Šeherezada".

"Mnogi nagađaju da sam sa Alijem tako dobro “prošao” jer sam se prepoznao u njemu, pa mi je bilo lakše da ga odglumim. Nije tako. On je moja sušta suprotnost. Ja sam miran i staložen, razuman, a Ali je sinonim impulsivnosti i nepromišljenosti" izjavio je ranije Erkan Petekaja, legenda turske kinematografije.

Muziku za seriju komponovao je cijenjeni italijanski kompozitor Enio Morikone, a izdat je i album sa 31 kompozicijom iz serije. ž

Scenario za seriju napisao je Džoškun Irmak, dok režiju potpisuje Zejnep Gunaj Tan. Epizode traju po 110 minuta.

Bonus video: