Nikola Đuričko: Ne pravim kompromise u poslu

„U kvizu Prave riječi svakako su mi najinteresantniji takmičari. Svako je različit i na svoj način otvoren, raspoložen ili zbunjen..."
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 11:11h

Nikola Đuričko trenutno je jedan od najzaposlenijih glumaca u Srbiji, a u prethodnih pola godine crnogorsku publiku preslišava stihove pjesama u muzičkom kvizu "Prave riječi".

Za novogodišnju noć spremio je specijalno izdanje ovog šu programa, a gosti će mu biti poznate ličnosti u kome će učestvovati Tamara Dragićević, Predrag Vasić, Nataša Bekvalac, Milena Vučić, Bojan Marović, Ana Bebić i Saša Kovačević. Svi oni će se oprobati u pjevanju hitova, a emisija će imati humanitarni karakter.

Đuričko je stalno zaposlen u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a projekat koji trenutno izdvaja je drugi dio filma "Montevideo, Bog te video", čije je snimanje nedavno završio.

""Montevideo" smo završili i on će se svakako prikazivati u Crnoj Gori. Tu su i predstave u mom matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a "prijete" mi i nekom televizijskom serijom, ali o tome ne bih da pričam. Uskoro će se saznati", kazao je za Puls poznati srbijanski glumac.

Rad na kvizu "Prave riječi", kaže, veoma mu prija, jer je projekat prilično interesantan.

"Svakako su mi najinteresantniji takmičari. Svako je različit i na svoj način otvoren, raspoložen ili zbunjen, a upravo ta različitost je meni najzanimljivija. Snimanje je ponekad naporno, ali samo dok nešto čekamo. Inače, ja se dobro provodim, nadam se da i gledaoci vole to da vide", priča Đuričko i otkriva šta ga u glumi fascinira.

"Možda je "fascinira" prejaka riječ, ali svakako da je to moja profesija i ja i dalje osjećam uzbuđenje kada počinjem neki novi posao. Kopanje po ljudskim dušama, literaturi, po sebi u krajnjoj liniji. Radost dobre igre i užas od neriješenih djelova partiture…", opisuje svoj posao legendarni Gojko Sisa, Limeni, Švaba...

Kako sebe opisuje u nekoliko riječi? "(smijeh) Nisam do sada pokušavao...recimo...nosat!"

U poslu, čak i kad bi htio, ne bi mogao da pravi kompromise.

"Nemoguće je napraviti kompromis, a da vam se to u očima ne vidi. Trudim se da ne pravim kompromise oko ključnih stvari. Time se uvijek vodim", priča poznati glumac.

Kinematografiju regiona naziva "incidentom".

"Slabo se snima, dva-tri filma godišnje, pa se zato bojim da to nije kinematografija, više incident. Televizija je preuzela primat - mislim da Crna Gora ima zbog zanimljivih lokacija veliki potencijal za snimanje koprodukcija i možda bi to moglo da se i sistemski bolje uredi. Nisam dovoljno informisan, ali znam da neke zemlje, na primjer Mađarska, imaju nekakav povraćaj poreza za strane produkcije i da na taj način privlače filmadžije da snimaju bas kod njih" ispričao je Đuričko za Puls.

Promašaj

Promašaje se, kaže Đuričko, trudi da zaboravi.

"Nadam se da su promašaji iza mene, ne gledam na život u takvim termiima. Ali, pamtim jedan – jednom sam na kosarkaškoj utakmici, u poluvremenu, bio animator. Trebalo je da ubacim slobodno bacanje da bi neki klinac dobio bicikl. Bacio sam loptu i promašio tablu... Katastrofa... Onaj klinac me gleda, svi se u hali smiju! Promašaj...", kaže uz smijeh Đuričko.

Galerija

Bonus video: