Snimljen dio turističko-promotivnog spota "Rožaje koje volim"

"Vodili smo računa da istaknemo specifičnosti različitih kultura, kao i važnost suživota i dobrih odnosa pravoslavnog i islamskog stanovništva", rekao je Lakota
68 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2012. 15:25h

Na više od 20 lokacija u Rožajama protekla četiri mjeseca sniman je prvi dio turističko-promotivnog spota "Rožaje koje volim", čiji je autor i producent Eldar Lakota, student filmske i TV produkcije na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici.

"Vodili smo računa da istaknemo specifičnosti različitih kultura, kao i važnost suživota i dobrih odnosa pravoslavnog i islamskog stanovništva. Na snimanju je učestvovalo oko 50 statista kojima se zahvaljujem na podršci koju su pružili tokom snimanja", rekao je Lakota.

On se posebno zahvalio akademskom slikaru Aldemaru Ibrahimoviću, vlasniku starogradske kuće Ismetu Dedeiću, planinarskom i biciklističkom klubu "Ahmica", Zavičajnom muzeju "Ganića kula", Centru za kulturu, kafe baru "Central", restoranu "Duga", izvođačima tradicionalne i izvorne muzike Ismetu Agoviću i Baliji Kurpejoviću.

"U toku su pripreme za snimanje drugog dijela spota, čija će produkcija, odnosno snimanje početi krajem decembra, a predviđeno je da traje oko tri mjeseca, kako bi se mogle snimiti sve specifičnosti našeg kraja u zimskom periodu", rekao je Lakota.

Pokrovitelj turističkog spota je Opština Rožaje.

Galerija

Bonus video: