Program TV Vijesti ubjedljivo najgledaniji

Televizija Vijesti postavila nove produkcione, tehničke i novinarske standarde tv izvještavanja u Crnoj Gori
162 pregleda 8 komentar(a)
TV Vijesti, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
TV Vijesti, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 15.10.2012. 16:25h

Prema mjerenjima kablovskog operatera Extra TV televizija Vijesti je 14. oktobra, u vrijeme prebrojavanja glasova nakon izbornog dana, bila ubjedljivo najgledanija u Crnoj Gori.

Program Izborna noć tokom kojeg su iz sekunda u sekund stizali ažuritrani podaci sa biračkih mjesta – gledala je većina korisnika Extra TV kojih je u Crnoj Gori preko 50.000.

"Prema podacima ovog operatera najveća gledanost je bila oko 20.15 časova kada je preko 70 osto njihovih korisnika pratilo naš program. Velika gledanost je zabilježena i između 18.30 i 19 časova kada je 60 odsto pretplatnika čekalo rezultate parlamentarnih izbora u Crnoj Gori upravo uz program TV Vijesti. Prema ovim pokazateljima - sasvim je izvjesno da je TV Vijesti ostvarila očekivani rezultat – pravovremeno, objektivno i tačno informisanje građana nakon zatvaranja biračkih mjesta, te da su upravo na našem kanalu gledaoci mogli prvi da saznaju izborne rezultate", saopšteno je iz te medijske kuće.

Reporteri TV Vijesti javljali su se uživo i iz Budve, Nikšića i Kotora, gradova u kojima se glasalo i za lokalne parlamente

"Podaci su u TV Vijesti stizati istovremeno kad i u Centar za monitoring. Bilo je ovo prvi put u Crnoj Gori da jedna tv kuća na ovaj način realizuje emisiju posvećenu izborima. Rezultate koji su neprekidno ažurirani, kao i izbornu kampanju, komentarisali su brojni gosti iz različitih oblasti. Program je bio emitovan iz dva studija, uz stalna, direktna uključenja iz Centra za monitoring, sa kojim je TV Vijesti partner u ovom projektu, te iz izbornih štabova - Koalicije za evropsku Crnu Goru, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore".

Reporteri TV Vijesti javljali su se uživo i iz Budve, Nikšića i Kotora, gradova u kojima se glasalo i za lokalne parlamente.

Ovim programom, TV Vijesti postavila je nove produkcione, tehničke i novinarske standarde tv izvještavanja u Crnoj Gori.

"Emisija “Izborna noć” je uslijedila nakon izuzetno gledanog finala teniskog turnira u Šangaju, kao i direktnog prenosa istorijskog poduhvata Austrijanca Feliksa Baumgartnera koji je skočio sa visine od 39.068 metara i postao prvi čovjek koji je slobodnim padom probio zvučni zid. TV Vijesti je ekskluzivno prenosila ovaj poduhvat", navodi se u saopštenju.

Bonus video: