Andrija Milošević: Nikad nije kasno za povratak na pravi put

“Moj likovi su potpuno različiti, traže drugačiji pristup i prosto se ne mogu porediti”, priča o svojim ulogama Milošević
203 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 20:27h

Njegov lik iz serije “Budva na pjenu od mora” nije među onima koji je pobrao simpatije gledalaca, ali je priča obrnuta u predstavi i seriji “Pevaj brate”. Andrija Milošević nedavno je poslovno boravio na Crnogorskom primorju, a kako je potvrdio “Vijestima” uskoro će posjetiti Podgoricu i Žabljak.

“Serija se već uveliko snima u Budvi i trebalo bi da se sada završi prvi dio, a onda se kompletna ekipa seli u Podgoricu, a zatim i na Žabljak, gdje će snimanje potrajati sigurno 15 dana”, kaže glumac, koji svoj lik karakteriše kao “dobrog momka sa lošom biografijom”.

“Već dugi niz godina sarađujem sa Milanom Karadžićem i svaki put kada pravimo lik zajedno, smišljamo kakva bi biografija trebalo da bude. Ovoga puta smo se dogovorili da to bude u nekoj dramskoj formi, koja meni trenutno prija”, ispričao je Milošević.

Kako sam objašnjava, Lunjo je prevarant, luzer i gubitnik koji je toliko zakomplikovao situaciju da se više ne može izvući.

“Šta god da uradi, više i dublje tone u beskonačnost. Potpuno je bespomoćan i ne može sebe da izvuče iz te situacije, kao i mnogi koji su propali tokom '90-ih, pošli za inostranstvo i tamo napravili samo loše stvari. Lunjo je eksponent te generacije koja nije imala perspektivu i koja se vratila u postojbinu, donoseći sa sobom svoj stil života”, slikovito je opisao poznati glumac. On dodaje da ipak postoji šansa da u drugom serijalu vidimo i dobre strane ovog lika.

“Mi ćemo, normalno, ići ka tome da on posta ne bolji. Svaki lik mora da se dovede do tog momenta kada se prelomi i mijenja. Mislim da će se to desiti i ovdje i ne samo sa njim već i mnogim drugim karakterima”, priča Milošević po kojem je neminovan trenutak u kojem čovjek shvati da ne može ići glavom kroz zid.

“To bi trebalo da bude i jedna od poruka ljudima koji prate seriju. Nikada nije kasno vratiti se u prave vode i pravom životu”, pojasnio je on.

Andrija Milošević ne pravi razlike između likova i kako kaže svaki je priča za sebe.

“Glavni glumci će biti isti, ali će biti i puno gostujućih. Koncept je takav da u svakoj epizodi imamo novog gosta”

“Moj likovi su potpuno različiti, traže drugačiji pristup i prosto se ne mogu porediti. Koliko u seriji 'Pevaj brate' kritikujem određeni vrijednosni sistem, toliko u 'Budvi...' kritikujem nešto drugo. Teško je raditi komedije i nasmijavati publiku, ali je i uloga Lunje veoma zahtjevna”, kaže Milošević i dodaje da će predstavu “Pevaj brate” igrati samo po pozivu.

“Predstavu ćemo u julu igrati u Tivtu, a igraćemo i moj kabare 'Kontraditore' u kojem sarađujem sa mojim prijateljima, gitaristima i profesorima Danijelom Cerovićem i Goranom Perišićem”, objasnio je on.

Na ekranizovanoj verziji ipak će se raditi još, jer od avgusta počinje snimanje drugog serijala.

“Glavni glumci će biti isti, ali će biti i puno gostujućih. Koncept je takav da u svakoj epizodi imamo novog gosta”, priča Milošević koji već ima i dosta planova.

“Od septembra pripremamo puno novih projekata. Možda će biti i nekih snimanja u Crnoj Gori, ali neću da otkrivam sve detalje. Imamo puno zadataka koji moraju da se obave”, ostao je tajnovit Andrija Milošević.

Bez televizije ne postojite

U seriji “Budva na pjenu od mora” dominiraju mladi crnogorski glumci koji završavaju ili su tek završili glumačku Akademiju.

Kako kaže Andrija Milošević, sa njima je sjajno sarađivati, jer su u pitanju kulturni i pametni mladi ljudi.

“Oni vole svoj posao i ova serija im je donijela mnogo toga. Na njima je samo da se maksimalno posvete tome i iskoriste medijsku kampanju, jer danas bez televizije faktički ne postojite.

Na kontu ove serije dobijaće mnoge ponude u regionu, a već ih i dobijaju”, objašnjava Milošević.

Galerija

Bonus video: