"Prave riječi" na TV Vijesti, domaćin Nikola Đuričko: Ne pamtim tekstove pjesama

"Neće biti protekcije", kaže voditelj kviza "Prave riječi" čije emitovanje počinje u utorak, 19. juna
270 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 07:44h

Televizija Vijesti će u utorak, 19. juna, osvježiti svoj zabavni program prvom epizodom muzičkog kviza "Prave riječi". Prijavljeni kandidati imaće priliku da osvoje vrijedne nagrade ako se najbolje snađu kao znalci tekstova pjesama različitih žanrova, a mnogima od njih možda će najveća satisfakcija ipak biti druženje sa idolom mnogih, srpskim glumcem Nikolom Đuričkom, koji će se naći u ulozi voditelja kviza.

Nikola je za "Puls" pričao o tome kako se našao u ovoj priči televizije "Vijesti", ali i o nekim svojim drugim, novim projektima.

"Mnoge ljude koji rade na ovom projektu poznajem od ranije, zajedno smo realizovali sličan šou prije nekoliko godina. I kada se pojavila ideja da bi televizija Vijesti voljela da u okviru svog programa ima takvu emisiju, vrlo brzo smo se opet okupili. Ipak, mogu vam reći da je trebalo vremena da se dogovorimo i nađemo pravi model za šou, kako bismo ga napravili zanimljivim za ljude koji žive na ovom prostoru", kazao je za "Puls" Đuričko, prisjećajući se projekta "Karaoke obračun" koji je prije nekoliko godina bio aktuelan u Srbiji.

"Karaoke frik"

Između ova dva kviza, kaže glumac, postoje razlike, ali i sličnosti.

"Emisije i jesu i nisu slične. U objema učesnici pjevaju, samo što će se u "Pravim riječima" dijeliti i neke nagrade, dok u "Obračunu" toga nije bilo. Dakle, ideja jeste slična, s tim što u ovom novom projektu učesnici treba da pogode i tačne riječi pjesme", objasnio je Nikola Đuričko, i priznao da se ne bi baš najbolje snašao u ulozi takmičara "Pravih riječi".

"Ne, ne, ja sam pravi karaoke frik, navikao sam da mi neko dodaje riječi, da ih imam pred sobom. Moram priznati da nikad nisam bio toliko pažljiv da bih pamtio riječi i da mi melodije mnogo bolje idu. Ipak, ideja mi je veoma zanimljiva, mislim da je interesantno to da dok ide pjesma, čovjek može svega da se sjeti, a onda kad odjednom prestane, nastane nezgodna situacija... Čovjek treba da se u toj mrtvoj tišini prisjeti teksta, i to precizno. Jer, ovo je ipak kviz u kome se najboljima dijele nagrade, tako da moramo imati kompletan odgovor, a ne neke paušalne varijante. Dakle, neće biti protekcije", najavio je simpatični glumac uz smijeh.

Presudna produkcija

On je za "Puls" pričao i o sada veoma aktuelnoj ideji o nastavku kultne serije iz '90 tih godina "Otvorena vrata".

"Mogu da se pohvalim da je cijela ekipa pokazala veliku želju da ponovo zaigra u "Otvorenim vratima" i da je jasno da bismo svi voljeli da tu seriju radimo ponovo. E, sad je samo pitanje kakvi će se tu uslovi stvoriti i kako će se cijela priča realizovati. To je za sada samo prijedlog, lijepa ideja, tako da smatram da je dosta rano o tome govoriti. Jer, presudan je taj produkcijski dio posla, koji tek treba da se odradi. Uglavnom, atmosfera koja je sada u ekipi je jako pozitivna", potvrdio je Đuričko, uz konstataciju da je prošlo mnogo vremena od snimanja serije.

"Otvorena vrata" su dobra, odlična priča i avanture te porodice, koja je prilično "ušinuta" i uvrnuta su bile sjajne

"Prošlo je, uh, 18 godina... Ljudi su grozni, jer taj broj godina spominju, to baš i nije fer (smijeh). Dosta toga se dogodilo od tada, da, i u zemlji i svijetu... Za mene bi taj projekat bio nešto novo, jer nikada do sada nisam imao priliku da neki lik radim, pa da prođe ovoliko godina i da ga opet oživim. "Otvorena vrata" su dobra, odlična priča i avanture te porodice, koja je prilično "ušinuta" i uvrnuta su bile sjajne. Ni ne slutim šta je tokom vremena moglo da se desi mom liku. Bili smo veoma popularni i mislim da su reprize dosta doprinijele ponovnoj popularizaciji serije i pomogle da se stvori ta ideja da se napravi nastavak" kaže Đuričko, koji je i dio filma i serije "Montevideo, Bog te video", čiji se drugi dio trenutno snima.

Uskoro i rad na operi

""Montevideo" se snima i dalje i to je sada već vrlo ozbiljan i zanimljiv projekat. Jednostavno, film je postigao uspjeh i serija je dobro prošla, tako da se Dragan Bjelogrlić kao reditelj upustio u tu avanturu snimanja nastavka. Ipak, u cijeloj priči najzanimljiviji su ti mladi glumci kojih ima mnogo. Ima nas naravno, i srednjih i malo starijih, ali u globalu, najzanimljivije su te mlade snage. A priča je super. Pa, svi volimo fudbal, ja sam ga mnogo igrao kad sam bio mlađi. U principu, to vam je vrlo jeftina zabava, treba vam jedna lopta i koliko god drugova da imate, dobro ćete se zabaviti", našalio se glumac, koji uskoro počinje rad na operi koju će komponovati Isidora Žebeljan.

"Da, radiću na operi, ali, na sreću, neću morati da pjevam (smijeh) Biću narator u tom zanimljivom projektu kompozitorke Isidore Žebeljan koja na operi radi u Toskani. Premijera će biti u Italiji, mi ćemo svoj dio posla odraditi u Beogradu i za mene je to jedno novo i lijepo iskustvo", najavio je Nikola Đuričko.

Ne dirajte slabijeg od sebe

Đuričko je među prvima podržao organizovanje parade ponosa u Beogradu. Zbog toga su mu prijetili, a za Puls otkriva kako se uopšte našao u toj priči.

"Pa, u to vrijeme počeli su da se po Beogradu pojavljuju grafiti kojima se prijetilo smrću onima koji su homoseksualne seksualne orijentacije. Meni je to bilo ružno, možda sam ja tako vaspitan ili je to moje neko initmno osjećanje, ali nikad nisam volio kada neko dira slabijeg od sebe. Ta podrška mi se činila kao iskrena stvar da uradim i uradio sam. Takođe, mislim da će taj problem za deset godina da bude smiješan, kao što je bilo glasanje žena ili prava Afroamerikanaca. Valjda će i to vrijeme doći. Smatram i da je vrlo indikativno da se neko ko nije homoseksualac sjekira što će neko ko jeste da pravi svoju paradu. To kod nas ni ne bi bila parada kao u Berlinu ili negdje drugo, pa da ti stvarno kažeš: "A, ne sviđa mi se to". Pa, dobro, onda nemoj da ideš tom ulicom. Jednostavno, nama to može da se dopada ili ne, možemo da podržimo ili ne, možemo čak da budemo neutralni, ali jedno je sigurno – seksualna orijentacija je ljudsko pravo, to je njihovo pravo i tu nema šta da se polemiše. Tako ja na to gledam", objasnio je Đuričko.

Rjeđe u Crnoj Gori nego ranije

Razgovor sa Nikolom Đuričkom vodili smo tokom njegove kratke posjete Podgorici.

Ušavši na vrata televizije Vijesti, našalio se sa ljudima koji su ga dočekali: “Pa, gdje su ti pioniri da me dočekaju?”, misleći vjerovatno na takmičare “Pravih riječi”. Pitali smo ga koliko često dolazi u Crnu Goru.

"Pa, moram da priznam da u posljednje vrijeme dolazim rjeđe, ranije sam ovdje provodio mnogo više vremena. Dolazio sam često zbog pozorišta, zbog Budva grad teatra i nekih drugih glumačkih stvari. Posljednjih godina život me nekako odvukao na potpuno drugu stranu... Ipak, moram da kažem da uvijek volim da dođem u Crnu Goru, jer ovdje živi mnogo mojih dobrih prijatelja", ispričao je Nikola Đuričko.

Galerija

Bonus video: