Ridli Skot se okreće televiziji

Čovjek koji je slavu stekao zahvaljujući kultnim ostvarenjima tipa “Osmi putnik”, “Blejd Raner” i “Gladijator”, sada se okrenuo radu za male ekrane.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2011. 17:30h

Slavni filmski reditelj Ridli Skot, nakon uspjeha serije “Stubovi zemlje” (na slici), najavio je da će se više posvetiti internacionalnim televizijskim projektima.

Čovjek koji je slavu stekao zahvaljujući kultnim ostvarenjima tipa “Osmi putnik”, “Blejd Raner” i “Gladijator”, sada se okrenuo radu za male ekrane i to sve zahvaljujući BBC-jevoj osmodjelnoj seriji koja se u Crnoj Gori emituje na kanalu Televizije Vijesti subotom uveče.

Bestseler “Stubovi zemlje” Kena Foleta po kojem je serija snimana , objavljen je 1989. Radnja smještena u Engleskoj u XII vijeku prati živote nekoliko likova pripadnika raznih staleža i izgradnju katedrale u fiktivnom gradu Kingsbridž.

Epska je priča o borbi dobra i zla, izdaji i intrigama, nasilju i ljepoti, pozadini ratova, vjerskim razdorima i borbi za vlast.

Dok je radio na ovom projektu, Skot je kazao: “Pripovijedanje Kena Foleta posjeduje bogatstvo i ljepotu o kojoj smo sanjali dok smo tražili impresivnu priču za televiziju. “Stubovi zemlje” imaju sve ono čemu smo se nadali”. Da je zaista oduševljen Foletovim djelom dokazuje činjenica da će se uskoro baciti na adaptaciju još jednog njegovog romana.

"Mislim da smo pronašli odličan model. Sada radimo na njegovoj knjizi World Without End”, otkrio je Skot.

Vrijedni reditelj radi i na adaptaciji romana Blood Red Road, Mojre Jang za francusku televiziju TF1, a ne bi trebalo da zapostavi ni filmske projekte - priprema se za snimanje prednastavka “Osmog putnika”.

Bonus video: