Selma Bler prvi put pričala o svojoj bolesti

Glumica tvrdi da se posljednjih sedmica osjeća veoma dobro, pa se čak vratila i poslovnim obavezama
2170 pregleda 0 komentar(a)
Selma Bler, Foto: Beta-AP
Selma Bler, Foto: Beta-AP

Glumica Selma Bler (46) prvi put se pojavila u javnosti i otvoreno pričala o svojoj bolesti, od kako joj je ljetos dijagnostikovana multipla skleroza.

Gostujući u emisiji Good Morning America, Bler je otkrila da joj je zbog bolesti glas znatno izmijenjen. „Veoma je interesantno biti ovdje, biti u mogućnosti da kažem - ovako izgleda dio mog slučaja“, ispričala je glumica, koja boluje od agresivnog oblika pomenute bolesti.

Ipak, ona tvrdi da se posljednjih sedmica osjeća veoma dobro, pa se čak vratila i poslovnim obavezama.

Nedavno je dobila angažman u Netflixovoj seriji „Another Life“, pa se prije sedam dana pojavila sa štapom i na crvenom tepihu tradicionalne žurke nakon dodjele Oskara koju organizuje Vanity Fair. Kako je pojasnila gostujući na televiziji, godinama je osjećala da „nešto nije kako treba“, ali odgovor nije dobila sve do prošlog ljeta.

„Od kako sam rodila sina počeli su da se pojavljuju simptomi multipla skleroze, ali ja ih nisam prepoznala. Činila sam sve da funkcionišem normalno“, prisjetila se Bler.

Sin Artur kojeg je dobila sa bivšim suprugom Džejsonom Blejkom, sada ima sedam godina.

„Kada sin nije bio sa mnom, liječila sam se sama. Pila sam alkohol. Bila sam u bolovima. Nisam uvijek pila, ali bilo je dana kada jednostavno drugačije nisam mogla da izdržim“, priznaje ona i dodaje da su joj neki dani bili toliko teški da nije bila u stanju da obavi najprostije zadatke.

„Vožnja sina do škole bi me veoma iscrpjela, pa bih morala da se parkiram kraj puta i odspavam, prije nego što bih bila u stanju da se odvezem do kuće“, tvrdi Bler.

„Bilo me je sramota, a davala sam sve od sebe kako bih bila sjajna mama. To je polako počelo da me ubija. Kada mi je doktor konačno ustanovio dijagnozu plakala sam od sreće, jer sam pomislila da ću konačno biti u stanju nešto da uradim kako treba. Takođe, trebalo je da vratim kontrolu svom tijelu“, objašnjava ona.

Kako ističe, iako se plašila, njen sin je dobro podnio vijest o njenoj bolesti.

„Umalo je zaplakao, pitajući me da li će me bolest ubiti, a ja sam mu odgovorila da nikad ne znamo šta će da nas ubije, ali da to sigurno neće biti ono što mi je doktor rekao. Odgovorio mi je – u redu. I to je bilo to“, prepričala je ona.

Kako se pohvalila u emisiji, doktori su joj prognozirali da će za godinu dana povratiti 90 odsto funkcija tijela.

Bonus video: