Džim Parsons više nije želio Šeldona

Parsons će ironično ostati u univerzumu „Teorije Velikog praska“, jer je njegov glas zadužen za naraciju u prednastavku „Young Sheldon“, koja prati rane dane njegovog junaka
1402 pregleda 0 komentar(a)
Parsons, Foto: Chris Pizzello
Parsons, Foto: Chris Pizzello

Prije nekoliko dana popularna serija CBS televizije „The Big Bang Theory“ (Teorija Velikog praska), završena je nakon 13 godina emitovanja, a jedan od glumaca koji definitivno više ne želi da se nađe u ulozi iz tog serijala je Džim Parsons.

Iako je njegova uloga, odnosno Šeldon Kuper, privukao najveći broj simpatija, da bi na kraju dobio i spin-off, 46-godišnji glumac želi da stavi tačku na taj projekat, a spekulisalo se da nije želio da učestvuje ni u posljednjoj, 12. sezoni.

Posljednju informaciju Parsons negira, ali za Hollywood Reporter objašnjava zašto se sa radošću rastao od uloge koja mu je donijela nekoliko Emi nagrada.

„Bio je to prvi put u mom životu da sam radio na nekoj seriji koja je toliko uticala na mene da nisam želio da potpišem još jedan ugovor nakon 12. sezone. Ne znam da li je to zato što sam u horoskopu ovan ili zato što sam blizak sam sa sobom, ali jednom kada se ta misao javila u mojoj glavi znao sam odgovor na svoje pitanje“, pojasnio je on.

Ipak, Parsons će ironično ostati u univerzumu „Teorije Velikog praska“, jer je njegov glas zadužen za naraciju u prednastavku „Young Sheldon“, koja prati rane dane njegovog junaka.

U međuvremenu, sada slavni glumac ima i druge angažmane, od kojih su dva za Netflix striming platformu – jedan je u seriji „Special“, a u okviru drugog „The Boys in the Band“ repriziraće svoju ulogu sa Brodveja.

„Nije bilo situacije u kojoj sam rekao: ‘dosta mi je ovoga’. Ne. Ništa slično se nije desilo. Jednostavno... kada znate znate“, tvrdi glumac i dodaje da je kao mlađi bio otporniji te da je mogao sebi da dozvoli da radi različite stvari, ali sa određenim brojem godina mijenja se život, ali i način razmišljanja.

„Fascinantno je samo razmišljati o tome ko sam bio proteklih 12 godina. Dešavalo mi se da ne imam teškoće pri pamćenju teksta, odnosno onoga što bi Šeldon rekao, u posljednje vrijeme, ali teško je prepoznati razlog. Nisi više ista osoba. Postoji mogućnost da postane još teže, jer se jednostavno mijenjaš“, nastavlja Parsons.

Kako je otkrio autor serije Čak Lor, produkcija i on su razmišljali o nastavljanju serije bez Šeldona, ali su na kraju odlučili da to ne žele.

Čuvenom autoru se nešto slično dogodilo sa serijom „Two and a Half Men“, kada je bio primoran da otpusti glavnog glumca Čarlija Šina, nakon čega je njegov lik zamijenio novim kojeg je igrao Ešton Kučer. Sa novim glumcem serija nikada nije dostigla raniji uspjeh, pa se brzo i završila.

Bonus video: