Maradonu naljutio naslov dokumentarca o njemu

"Ne sviđa mi se naziv, a kad mi se ne svidi naziv filma, neće mi se svidjeti ni sam film. Ne idite u bioskope i nemojte pogledati film", poručio je Maradona
1935 pregleda 0 komentar(a)
Dijego Maradona, Foto: Reuters
Dijego Maradona, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2019. 12:29h

Plakati koji najavljuju dvosatni dokumentarac o Dijegu Maradoni, premijerno prikazan u nedjelju uveče na Filmskom festivalu u Kanu, naljutili su slavnog fudbalera.

Na plakatima je pisalo: "Dijego Maradona: Buntovnik. Junak. Varalica. Bog".

Poznatog fudbalera je razljutila riječ "varalica", zbog čega je publiku pozvao da "ne gleda film kada sledećeg mjeseca bude stigao u bioskope", prenosi agencija Hina.

"Igrao sam fudbal i zarađivao trčeći za loptom, nisam varao nikoga", rekao je Maradona u intervjuu za Univision.

"Ako su ovakvu reklamu odabrali da bi privukli publiku u bioskope, onda to čine na pogrešan način. Ne sviđa mi se naziv, a kad mi se ne svidi naziv filma, neće mi se svidjeti ni sam film. Ne idite u bioskope i nemojte pogledati film", poručio je Maradona svojim obožavaocima.

Reditelj Asif Kapadia, nagrađivan za dokumentarce "Ejmi" i "Sena", ranije je rekao da Maradona nije vidio film i da je priznao da ga zanima kako će igrač reagovati kada ga pogleda.

"Imamo mnogo snimljenog materijala, mnogo prizora koje ni on nije vidio, o njemu, o članovima njegove porodice, o djeci. I vjerujem da će to doživjeti vrlo emotivno", rekao je Kapadia Rojtersu.

Kapadia u dokumentarcu prikazuje razdoblje od 1984. godine, kada je Maradona prešao iz Barselone u Napoli, do 1991. kada je morao da napusti klub. Fudbaler, navodno nije tražio da se iz filma izbace neki detalji upravo zato što mu se svidio Kapadijin dokumentarac "Sena" o preminulom vozaču Formule 1 Aertonu Seni.

Zbog toga je pristao da bude i narator u filmu.

Iako najavljen, Maradona nije došao u Kan na premijeru održanu u nedjelju uveče. Kapadia je rekao da Maradona ima zdravstvenih problema, da je riječ o povredi ramena i da će morati na operaciju.

Bonus video: