EGIPATSKA MANEKENKA I GLUMICA ZA "VIJESTI"

San mi je da glumim i u crnogorskim filmovima

Tara Emad kroz fotografisanje za H brend promoviše Crnu Goru, zemlju za koju je veže porijeklo sa majčine strane
10350 pregleda 11 komentar(a)
Tara Emad, Foto: H&M
Tara Emad, Foto: H&M

Tara Emad, egipatska manekenka i glumica, koja je sa majčine strane i Crnogorka, nedavno je za potrebe modnog brenda H&M pozirala na nekoliko crnogorskih destinacija, a kako sama ističe, upravo je ona predložila da ‘photoshooting’ bude u Podgorici, Kotoru i na Skadarskom jezeru.

Kako otkriva ova uspješna manekenka i glumica, koju na Facebooku prati 350 hiljada fanova, a na Instagramu milion i 300 hiljada korisnika te društvene mreže, želja joj je bila da kroz svoj poslovni angažman promoviše ljepote Crne Gore.

Na početku razgovora, Emad otkriva kako je uspjela u svojoj namjeri.

“Krajem prošle godine snimila sam međunarodnu kampanju za brend H&M u Južnoj Africi. Kampanja je bila o podizanju svijesti za recikliranje i savjesnoj kupovini garderobe. Pošto je prošla više nego dobro, riješili su da za H&M časopis snime nastavak kampanje na mjestima gdje provodim ljetnji odmor”, pojasnila je ona.

“Predstavnici H&M brenda su prvo razmišljali o Maroku ili Turskoj, ali sam im ja rekla da samo Crna Gora dolazi u obzir”, navodi Emad.

Kako kaže, članovi ekipe koja je bila zadužena za odabir lokacije nikada nisu posjetili Crnu Goru, ali je ona uspjela da ih uvjeri da se u njoj mogu naći mjesta za fotografisanje.

“Kada smo im ja i Srđa Lubarda (predsjednik Modne komore Crne Gore) poslali slike lokacija, pristali su da dođu. Pa i nije bilo teško da ih ubijedimo”, nastavlja manekenka iz Egipta.

Kako kaže, upravo su ona i Lubarda odabrali mjesta na kojima će pozirati za švedski modni brend.

“Sa Srđom Lubardom sam i ranije sarađivala pa nije bilo teško da se složimo oko lokacija za snimanje. To su inače lokacije koje me podsjećaju na moje djetinstvo provedeno u Crnoj Gori i mjesta na koja se rado vraćam i sada”, priznaje ona, a zatim otkriva kakve su bile reakcije fotografa kada su stigli do destinacija za slikanje.

“Ekipa H&M-a je bila oduševljena svim lokacijama, a posebno Skardarskim jezerom, šumama i planinama pored kojih smo prolazili”, prepričava Emad i prisjeća se atmosfere sa fotografisanja.

“Ekipa H&M je profesionalna i veoma organizovana, a sa druge strane Srđa Lubarda je bio zadužen za produkciju i svojom profesionalnošću doprinio je da snimanje prođe savršeno u svakom smislu”, istakla je ona.

S obzirom na to da se manekenstvom bavi još od 2010. godine kada je bila izabrana za mis teen Egipta, a kasnije na svjetskom izboru za tinejdžerke proglašena za prvu pratilju, imala je priliku da kroz posao posjeti brojne zemlje širom svijeta, pa izdvaja i onu koja je na nju ostavila najljepši utisak.“Južna Afrika je ostavila na mene najveći utisak zbog egzotičnih šuma”, izdvojila je Emad.

Ona se paralelno bavi i glumom i igrala je u velikom broju egipatskih filmova i serija: Za “Vijesti” kaže da tu profesiju ne zapostavlja zbog manekenstva.

“Gluma mi je primarna profesija, ali kada dobijem projekat kao što je H&M to je teško odbiti. I još se sa tim projektom ukazala šansa da promovišem svoju drugu domovinu Crnu Goru”, objašnjava manekenka čija je majka Ljubinka, Danilovgrađanka, prilikom diplomatskog puta u Egipat upoznala Tarinog oca.

U međuvremenu, Emad radi i na novim filmskim projektima i otkriva da će fanovi uskoro moći da je vide na velikom platnu.

“Završila sam svoj deseti film u Egiptu i to ostvarenje treba da se nađe u bioskopima za dvadesetak dana”, pohvalila se ona, a zatim odgovorila i na pitanje da li bi voljela da se nađe i u nekom crnogorskom filmu ili seriji.

“Naravno, jer bi se time ostvario još jedan moj san”, priznaje ona i otkriva svoje buduće planove.

“Pošto mi se u mom posljednjem filmu ostvarila želja da glumim sa legendama arapske filmske industrije, voljela bih da putujem i okušam svoju sreću izvan arapskog svijeta, posebno u Americi i na Balkanu”, rekla je ona.