NAGRAĐENa U JUŽNOJ KOREJI

Perović: Cijela ekipa zaslužna za uspjeh

Radnja nagrađene serije smještena je u Nikšiću, a jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke
1765 pregleda 1 komentar(a)
Marija Perović u Seulu, Foto: Privatna arhiva
Marija Perović u Seulu, Foto: Privatna arhiva

Crnogorska rediteljka Marija Perović kazala je da je srećna i ponosna, te da nije mogla da vjeruje da je osvojila Specijalnu nagradu žirija za seriju “Grudi” nakon što je preuzela ovo priznanje na International Drama Awardsu u Južnoj Koreji.

“U mojoj zemlji, hrabrost je kodeks ponašanja po kojem živimo vjekovima. Ja sam taj gen izgleda zagubila sad kad mi je najpotrebniji, jer se sad ne osjećam hrabro ovdje pred vama u trenutku kada dobijam ovu nevjerovatnu nagradu. Ali takođe sam naučena da je najhrabriji čin biti iskren. Drago mi je što ste ovdje, 8500 kilometara udaljeni od moje Crne Gore, prepoznali iskrenost i predanost koju smo svi uložili u seriju ‘Grudi’ i željela bih da se zahvalim svima koji su radili sa mnom, jer su svi zaslužni za ovaj divan uspjeh”, poručila je prisutnima Perovićeva na svečanoj dodjeli nagrada održanoj u Seulu.

Ona je prenijela i utiske iz Južne Koreje, gdje je njena serija podijelila nagradu sa južnoafričkim naslovom “The Herd”.

“Gledala sam naknadno direktan prenos događaja ovdje u Seulu. I nezamislivo je da se vide kadrovi Nikšića, divna i meni prekrasna lica glumaca, da se čuje jezik ispod korejskog, koji mi razumijemo, oni ne... Na kraju sam bila i srećna i ponosna i nisam mogla da vjerujem da je svima nama koji smo radili na ‘Grudima’ istinski pripala Specijalna nagrada žirija. Ovaj, fudbalski rečeno, trofej bi sada nekako trebalo spakovati i prebaciti, a metaforično plasirati dalje svima onima koji su zainteresovani da vide naše ‘Grudi’ u velikom i umreženom svijetu”, saopštila je rediteljka.

Radnja nagrađene serije smještena je u Nikšiću, a jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Uloge tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac i drugi, a na osnovu serije napravljen je i film, po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, koji je imao uspješnu projekciju na festivalu u Herceg Novom i očekuje se uskoro u bioskopima.

Preporučujemo za Vas