U pripremi šesti prednastavak “Igre prijestola”

Ovaj serijal fokusiraće se na dinastiju Targarijen, njen nastanak i uspostavljanje moći
1973 pregleda 3 komentar(a)
Emilija Klark kao Deneris Targarijen, Foto: HBO
Emilija Klark kao Deneris Targarijen, Foto: HBO

Još jedan prednastavak popularne serije u HBO produkciji “Igra prijestola” (“Game of Thrones”), prema pisanju sajtova Deadine i The Hollywood Reporter, već je u pripremnoj fazi, za istu televiziju i produkcijsku kuću.

Prema prvim, još uvijek nepotvrđenim informacijama, priča će se odvijati 300 godina prije orginalne u “Igri prijestola”, a fokusiraće se na nastanak i utvrđivanje moći kuće Targarijen.

Scenario koji potpisuje Rajan Kondal, zasnovan je na knjizi “Vatra i krv” autora Džordža R. R. Martina i njegovoj istoriji dinastije Targarijen.

Za produkciju će osim Kondala biti zadužen i Martin, koji stoji iza serijala knjiga “Pjesma leda i vatre” po kojoj je snimljena serija “Igra prijestola” koja je proteklih godina dominirala kada su u pitanju projekti za “male ekrane”.

Prema izvještavanju pomenutih medija, pilot epizoda je veoma blizu završnoj fazi.

Martin već duže vrijeme nagovještava da bi se mogao snimiti prednastavak “Igre prijestola” koji će se fokusirati na porodicu Targarijen, tačnije otkako je HBO kompanija potvrdila da će sa njim raditi nekoliko prednastavaka još 2017. godine.

Osim ovog serijala, najavljeno je još pet koji će se takođe zadržati u svijetu Vesterosa, izmišljenog kontinenta na kojem su smješteni likovi Martina.

Na jednom od njih angažovan je Brajan Kogman, bivši izvršni producent “Igre prijestola” koji je još u aprilu najavio novi projekat iz tog svijeta.

Za još jedan projekat zadužena je Džejn Goldman koja će se pozabaviti serijalom čiji je radni naziv “Age of Heroes”, a za koju se, takođe, već radi na pilot epizodi. U ovom projektu su već izabrani glumci, pa će jednu od uloga tumačiti Naomi Vots, a pojaviće se i veliki broj glumaca koji su igrali likove porodice Stark. ​Ipak, u ovoj seriji neće biti mjesta za Lanistere.

U međuvremenu, fanovi čekaju prvi najavljeni projekat čija će se radnja takođe odvijati stotinama godina prije “Igre prijestola”, a koji će otkriti ko su Djeca šume, te kako su nastali Bijeli hodači i Noćni kralj.

Bonus video: