GLUMICA DŽULI ENDRUZ OTKRILA:

"Držala sam Oskara na tavanu, mislila sam da ga nisam zaslužila"

Džuli Endruz osvojila je Oskara 1965. za svoj debi na velikom platnu - ulogu voljene dadilje Meri Popins u istoimenom Diznijevom filmu
2228 pregleda 0 komentar(a)
Džuli Endruz, Foto: AP
Džuli Endruz, Foto: AP
Ažurirano: 03.11.2019. 21:44h

Britanska glumica Džuli Endruz otkrila je da je Oskara kojeg je dobila za glavnu ulogu u filmu "Meri Popins" godinama krila na tavanu, jer je smatrala da ga nije zaslužila.

Džuli Endruz osvojila je Oskara 1965. za svoj debi na velikom platnu - ulogu voljene dadilje Meri Popins u istoimenom Diznijevom filmu.

Gostujući u Šou Grejema Nortona, glumica je otkrila da je "zlatna statua" godinama čamila na njenom tavanu, jer je smatrala da nagradu nije zaslužila, već da je riječ o "poklonu dobrodošlice" u filmsku industriju, prenosi NME.

"Držala sam Oskara na tavanu veoma dugo, jer sam mislila da mi je poklonjen kao dobrodošlica u Holivud, i da ga nisam zasližila", kazala je 84-godišnja glumica.

Otkrila je i da ju je rani uspjeh doveo do "terapija i psihoanaliza", ali da je na kraju naučila da postupa ispravno i poštuje filmove koje snima, prenosi N1.

"To je veliki dar, ali i obaveza", istakla je Endruz.

U trci za Oskara bila je već 1966. za glavnu ulogu u mjuziklu "Moje pjesme moji snovi", ali je ostala bez nagrade. Poslejdnji put je za prestižnu nagradu Američke filmske akademije bila nominovana 1983. za rolu u filmu "Viktor Viktorija".