Skorseze o novom filmu: Paćino i De Niro imaju čaroban odnos

Slavni glumački duo igrao je u filmu "Kum, drugi dio" iz 1974. godine kao i u kultnom ostvarenju "Vrelina" iz 1995. godine
1997 pregleda 0 komentar(a)
Paćino, Skorseze i De Niro, Foto: Victoria Will/AP/Invision
Paćino, Skorseze i De Niro, Foto: Victoria Will/AP/Invision

Al Paćino i Roberto De Niro imaju čaroban odnos, ocijenio je kultni reditelj Martin Skorseze, nekoliko dana pred izlazak njegovog posljednjeg filma "The Irishman", gdje je legendarni glumački duo na sceni.

"Ono što se vidi na filmu to je odnos glumaca, kao i njihovo prijateljstvo koje traje 40 ili 45 godina", rekao je Skorseze, čiji veoma očekivani film o mafiji izlazi onlajn na Netfliksu 27. novembra.

Ostvarenje govori o bivšem mafijaškom ubici, kojeg igra De Niro, a koji razmišlja o svom životu punom nasilju i odnosu prema nestalom bivšem lideru sindikata, kojeg igra Paćino.

Slavni glumački duo igrao je u filmu "Kum, drugi dio" iz 1974. godine kao i u kultnom ostvarenju "Vrelina" iz 1995. godine.

"The Irishman" je deveti film Skorsezea sa De Nirom. Njih dvojica se poznaju od 16. godine i dugo su razmišljali o novom filmu.

"Ispostavilo se da smo u pravu. Sada imamo 75, 76 godina i razmišljamo šta smo uradili u životu i šta je trebalo da uradimo. To je bio dobar trenutak da se osvrnemo na naše živote 60-ih i 70-ih godina, na Holivud, na kinematografiju...", rekao je reditelj.

Film traje tri i po sata i koštao je 160 miliona dolara. Već se prikazuje u nekim bioskopima a pominje se kao jedan od favorita za Oskara.

Skorseze (76) osam puta je nominovan za Oskara u kategoriji najbolje režije. Oskara je osvojio 2007. godine za film "Dvostruka igra" (The Departed).

Bonus video: