Bijonse na korak do Oskara

Bijonse je bila nominovana za svoju pjesmu "Spirit" iz filma "Kralj Lavova"
801 pregleda 0 komentar(a)
Bijonse, Foto: Shutterstock
Bijonse, Foto: Shutterstock

Nakon što je dobila čak 23 Gremi nagrade, Bijonse je sada korak bliže dodavanju i Oskara na svoju listu nagrada.

Akademija za filmsku umjetnost i nauku objavila je uži izbor za 92. nagradu Akademije u devet kategorija, uključujući dokumentarni igrani film, kratki dokumentarni film, međunarodni igrani film, šminku i frizuru, muziku, originalnu pjesmu, animirani kratki film, kratki film uživo i vizuelni efekti.

Od tih kategorija kraljica Bej bila je nominovana za svoju pjesmu "Spirit" iz filma "Kralj Lavova". To je ujedno i jedini film sa dvije pjesme na listi. Druga pjesma je "Never Too Late", koji su napisali Tim Rajs i Elton Džon.

Bijonsina pjesma "Spirit" nije bila predstavljena kroz film „Kralj lavova“, već i na njenom sopstvenom albumu „Kralj lavova: Dar“, na kojem su bili umjetnici poput Burn Boja, Donalda Gloveranda, njene kćerke Blu Ajvi Karter.

Iako je nedavno izignorisana na 71. dodjeli Emi nagrada nakon njenog dugoočekivanog dokumentarca na Netflixu pod nazivom „Film od Bijonse“, koji je bio nominovan za šest kategorija, a izgubio je u svakoj, izgleda da bi uskoro ova megapopularna pjevačica mogla dodati Oskara svojoj polici za nagrade.

Bonus video: