„Nije a, nego molim” od jeseni na TV-u

Naziv emisije , kako kaže, nastao iz realne životne situacije, a pored Ćetkovića u serijalu se pojavljuju i brojne kolege muzičari i glumci

7502 pregleda 0 komentar(a)
Sergej i Kristina, Foto: Boško Karanović
Sergej i Kristina, Foto: Boško Karanović

Nakon uspješnog projekta za djecu “Lola i Mila” koji nije osvojio samo mališane širom regiona, već ovaj crtani film gledaju i pripadnici starijih generacija, proslavljeni crnogorski kantautor Sergej Ćetković sa svojom suprugom Kristinom pripremio je novi projekat. U pitanju je lutakrska emisija “Nije a, nego molim” takođe namijenjena najmađoj populaciji.

“Snimljeno je 20 epizoda koliko će biti u prvom serijalu, a emitovanje ove edukativne emisije krenuće na jesen. U pitanju je lutkarska emisija rađena po uzoru na one koje sam i sam gledao na državnoj televiziji kao klinac u sklopu obrazovnog programa. Kako je danas, nažalost, takvih emisija sve manje, riješili smo i sami da pokrenemo jednu, a poput crtanog filma “Lola i Mila” i ova će se baviti jezičkim greškama, nedoumicama, pravopisom i bontonom”, otkriva u razgovoru za “Vijesti” Ćetković.

Naziv emisije “Nije a, nego molim” je, kako kaže, nastao iz realne životne situacije.

“Učio sam svoje kćerke Lolu i Milu da se kad ih neko zove ne kaže ‘a’ nego ‘molim’ pa se tako i rodila ideja za pokretanje ovog projekta. Ovo je bio radni naziv emisije, koji je do samog kraja ostao nepromijenjen. U emisiji se pojavljuju dvije preslatke lutke koje se bave raznim temama. Takođe u svakoj emisiji se pojavljuje po neko od mojih kolega muzičara ili glumaca, pa onda na kraju svi zajedno otpjevamo song na temu koju obrađujemo u toj epizodi. I ovoga puta imao sam podršku od kolega među kojima su Leontina, Saša Kovačević, Ivan Bosiljčić, Jelena Tomašević, Tijana Dapčević. Drago nam je što imamo veliku podršku naših pratilaca, ali nam se svakodnevno javljaju i roditelji kojima je drago što neko radi ovakve emisije za najmlađe”, pohvalio se Ćetković.

Kako ističe prva sezona je snimljena, a već uveliko rade na pripremi naredne. “Nećemo stati na samo jednoj sezoni i na samo 20 epizoda, jer inspiracije ima dovoljno za ovakav program. Kad vidim šta se sve danas prikazuje na televiziji i to u udarnim terminima, svjestan sam da djeca nemaju od koga da nauče dobre stvari. Danas se prikazuje neprikladan program čiji termin prikazivanja nije prilagođen najmlađima, a na njim moramo da mislimo”, poručuje Ćetković. Kompletan serijal dopao se i njegovim ćerkama.

“Lola i Mila su bile od početka uključene i u ovaj projekat jer djeca su ipak najčistija i najiskrenija publika i njima uvijek treba vjerovati”, smatra Ćetković, koji je sa aktuelnim singlom “25. sat” nominovan u čak dvije kategorije za predstojeće nagrade “Naxi radija”. Naime, našao se u nominacijama na pjevača i pjesmu godine, a glasanje će trajati do 30. juna.

Bonus video: