Elizabet Mos kao spisateljica horora


Ovog puta međutim slavni reditelj, koji stoji iza kultnih naslova kao što su “Taksista”, “Vuk sa Vol Strita”, “Zatvoreno ostrvo” i “Dobri momci” neće biti u rediteljskoj stolici, već je preuzeo ulogu izvršnog producenta filma “Širli”. Na mjestu reditelja našla se Džozefin Deker, a scenario je napisala Sara Gabins, još jedna mlada nada američkog filma koja je karijeru započela kao scenaristkinja i producentkinja TV serija “Bolje stvari” i “Ja volim Dika”

2693 pregleda 0 komentar(a)
Zvijezda u usponu: Elizabet Mos, Foto: elizabet mos
Zvijezda u usponu: Elizabet Mos, Foto: elizabet mos

Ime Martina Skorsezea oduvijek je bilo magnet za sve velike ljubitelje filmske umjetnosti, pa je tako sada privuklo veliku pažnju kad je u pitanju njegov predstojeći projekat.

Ovog puta međutim slavni reditelj, koji stoji iza kultnih naslova kao što su “Taksista”, “Vuk sa Vol Strita”, “Zatvoreno ostrvo” i “Dobri momci” neće biti u rediteljskoj stolici, već je preuzeo ulogu izvršnog producenta filma “Širli”.

Na mjestu reditelja našla se Džozefin Deker, a scenario je napisala Sara Gabins, još jedna mlada nada američkog filma koja je karijeru započela kao scenaristkinja i producentkinja TV serija “Bolje stvari” i “Ja volim Dika”.

Radnja ovog filma jednostavnog naziva prati mladu djevojku koja se doselila kod poznate scenaristkinje horora i trilera Širli Džekson i njenog supruga, univerzitetskog profesora Stenlija Hajmena.

Naslovnu ulogu ikone holivudskog horora i trilera dobila je jedna od najuzbudljivijih mladih glumica, američka zvijezda u usponu Elizabet Mos, koja je pažnju šire javnosti na sebe skrenula sjajno odigranim rolama u megapopularnim serijama “Mad Men” i “The Handmaid’s Tale”.

Film “Širli” imao je premijeru još u januaru ove godine na svjetski najpoznatijem festivalu indi filmova Sandens, gdje je Dekerova dobila specijalnu nagradu žirija za jedinstvenu viziju i kontrolu nad filmom. Međutim, globalna pandemija koronavirusa pokvarila je planove za distribuciju ovog naslova, pa se zbog toga čekalo sve do sad na izlazak filma, koji je konačno pušten u promet nakon što su prethodno na YouTube servisu lansirani trejleri koji ga najavljuju.

“Širli” je baziran na romanu spisateljice Suzan Skarf Merel, ali njen nasljednik Lorens Džekson nije oduševljen filmom za koji je kazao da prikazuje njegovu majku kao alkoholičarku, a oca kao nemilosrdnog kritičara

Bonus video: