Kako se ne smijati Boratu

Bugarska glumica Marija Bakalova o saradnji sa Sašom Baron Koenom na njegovom novom filmu

4752 pregleda 0 komentar(a)
Nastavak “Borata” donio je novog lika, Foto: nme
Nastavak “Borata” donio je novog lika, Foto: nme

Zvijezda filma “Borat: Subsequent MovieFilm” Marija Bakalova, koja je prethodno svijetu bila prilično nepoznata, skrenula je na sebe pažnju ulogom u ovom ostvarenju koje je postalo jedno od najvećih striming hitova godine, za koje je Amazon Prime platio 80 miliona dolara za prava prikazivanja.

Kao u originalu iz 2006, u ovom filmu ima mnogo kontroverznih scena u kojima glavni lik, kazahstanski novinar Borat kojeg igra britanski komičar Saša Baron Koen, dovodi u neprijatne situacije poznate ličnosti i figure iz javnog života kao što je bivši gradonačelnik i savjetnik Donalda Trampa Rudi Đulijani.

Nastavak “Borata” donio je novog lika, kojeg je igrala bugarska glumica Marija Bakalova.

Ona je bila do sad nepoznata u ostatku svijeta, prije nego što je dobila ulogu Tutar, kćerke Koenovog lažnog kazahstanskog novinara. Sada svi hvale performans 24-godišnje glumice, ali ona ističe da nije bilo lako, te da joj je posebno teško bilo da ostane ozbiljna u scenama sa Boratom. Glumica je za “New York Times” otkrila da joj je bio veliki izazov da zadrži ozbiljnu facu u nekim momentima, ali da joj je Koen pomogao nekim savjetima, sugerišući joj da ukrsti prste ili prebaci pritisak na nekoga drugoga.

“Kad Saša počne da izvodi svoje stvari, a ti si pored njega, on ima tu super ozbiljnu facu. A ja moram da se ponašam kao da je sve najnormalnije. Ali on je tako smiješan. Dešavalo se da su neke scene toliko smiješne da jednostavno ne možeš da prestaneš da se smiješ. A ako se nasmijem, to je loše, jer će ljudi shvatiti da je u pitanju šala. Naučio me je jedan trik sa prstima, koji mi je pomogao da prestanem da se smijem”, otkrila je ona.

Bonus video: