78. ceremonija dodjele priznanja

Serija "Kruna" dobila četiri Zlatna globusa, Netfliks veliki pobjednik

Poslije usmjerenja na kraljicu Elizabetu drugu u prve tri sezone "Kruna" je u četvrtoj sezoni u centru pažnje imala princa Čarlsa i princezu Dajanu, mada je kraljica i dalje prisutna

3791 pregleda 0 komentar(a)
Ema Korin (na ekranu) prilikom dodjele priznanja, Foto: Reuters
Ema Korin (na ekranu) prilikom dodjele priznanja, Foto: Reuters

Netfliksova serija "Kruna" (The Crown) osvojila je na 78. ceremoniji dodjele Zlatnih globusa četiri priznanja u kategorijii televizijskih ostvarenja, uključujući za najboju dramsku seriju za svoju četvrtu sezonu.

Ceremonija dodjele Zlatnih globusa, prva u sezoni nagrada pomjerenoj zbog koronavirusa, održana je noćas virtuelno sa voditeljkama na dvije strane američke obale, u Los Anđelesu i Njujorku.

Zlatni globusi se dodeljuju za film u dvije kategorije, drame i komedije, mjuzikl i odvojeno za televiziju.

Poslije usmjerenja na kraljicu Elizabetu drugu u prve tri sezone "Kruna" je u četvrtoj sezoni u centru pažnje imala princa Čarlsa i princezu Dajanu, mada je kraljica i dalje prisutna.

Mladi britanski glumci Ema Korin (Dajana ) i Džoš O'Konor (Čarls) dobili su noćas na Zlatnim globusima nagrade za najbolju glumicu i najboljeg glumca u dramskoj seriji.

Američka glumica Džilijan Anderson takodje je nagrađena za najbolju žensku pomoćnu ulogu za interpretaciju bivše premijerke Margaret Tačer, u četvrtoj sezoni "Krune" koja obuhvata vrijeme njenog mandata između 1979. i 1990. godine.

Netfliks je bio veliki pobjednik u kategoriji televizije na dodjeli Globusa ove godine, jer je pored nagrada za "Krunu" dobio i dvije nagrade za "Damin gambit" (Queen's Gambit) uključujući i za najbolju mini seriju.

Glumica iz "Daminog gambita" Anja Tejlor-Džoj, takođe je nagrađena za najbolju glumicu u mini seriji.

Serija "Schitt's Creek" nagrađena je za najbolju seriju u kategoriji komedija, a jedna od zvijezda serije Ketrin O'Hara za najbolju glumicu u komediji.

Preporučujemo za Vas